• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Zorić

07.02.2022

08:07

MLADI FUDBALER CRNO-BELIH ZA INFORMER! Terzić: Postao sam čovek u Partizanu!

informer

Fudbal

MLADI FUDBALER CRNO-BELIH ZA INFORMER! Terzić: Postao sam čovek u Partizanu!

Podeli vest

Krilni ofanzivac Nikola Terzić za godinu dana provedenih u Humskoj prešao put od anonimusa do prvotimca i jedne od uzdanica tima * Napredovao sam i sazreo, biću još bolji, kaže Jagodinac

Sazreo sam u Partizanu, ovde sam mnogo toga naučio i postao čovek u pravom smislu te reči, kaže Nikola Terzić (21) za Informer!

Mladi fudbaler je za godinu dana provedenih u Humskoj prešao put od potpunog anonimusa do prvotimca i jedne od uzdanica trenera Aleksandra Stanojevića. Kada je u februaru prošle godine došao u tabor crno-belih iz drugoligaša IMT-a mnogi su sumnjičavo vrteli glavom. Međutim, brzonogo krilo se radom na treninzima i zalaganjem prvo izborio za minutažu, a potom velikom borbenošću i važnim golovima "kupio" navijače.
 
 


Kad vrati film unazad priznaje da je u minulih 12 meseci svašta "preturio" preko glave.

- Partizan ne može ni sa čim da se poredi, tek kad dođeš ovde shvatiš kakva je to u stvari veličina. Razlika je kao nebo i zemlja u odnosu na sve ostale timove u kojima sam bio. Ne znam ni kako da objasnim šta sam sve naučio u Humskoj, koliko sam napredovao kao igrač i sazreo kao čovek. Ovde za godinu prođeš ono što bi negde za pet. I sa pritiskom sam naučio da se nosim. Ne sputava me, samo mi je dodatni motiv da se pokažem u najboljem svetlu - poručuje Terzić za naš list.

Zbog povrede je propustio finiš jesenjeg dela sezona, ali sada je maksimalno spreman, što je pokazao i u generalnoj proveri na pripremama u Antaliji. "Parni valjak" je u subotu savladao Dinamo iz Batumija sa 3:1, a upravo je momak iz Jagodine postigao prvi gol, posle sjajne asistencije Bibarsa Natha.

Foto: informer

Nikola Terzić


- Rezultati nisu u prvom planu na kontrolnim mečevima, ali srećan sam zbog pogotka, značiće mi puno na planu samopouzdanja. Jesenas sam ispao iz ritma zbog mišića, koji je pukao dok sam igrao za mladu reprezentaciju. Nažalost, nekako je i onaj niz povreda u finišu sezone krenuo baš od mene. Nije bilo lako gledati sa strane, ali sva sreća pa su saigrači dokazali kakav kvalitet i timski duh imamo.

Tata je najveći kritičar i navijač


Mladi srpski reprezentativac ne krije da i kod kuće i u svlačionici ima velike autoritete.
- U ekipi su to kapiteni - Lola Smiljanić, Lazar Marković i Saša Zdjelar. A, u porodici je to otac. On je i najveći kritičar i najveći navijač. Nije fraza, tata, sestra i ja oduvek navijamo za Partizan. Bio je presrećan kada sam mu rekao da ću potpisati za crno-bele. Nekoliko dana posle toga nije mogao da dođe sebi, niti da poveruje da će njegov sin zaista igrati za naš omiljeni klub - objašnjava Terzić.


Terzić tvrdi da ga status "bonusa" neće opustiti, jer je konkurencija žestoka i svi mlađi igrači imaju podjednake šanse da se nađu na terenu.

- Trudiću se da budem još efikasniji i da, pre svega, pomognem ekipi i dam što veći doprinos dobrim rezultatima. To što sam bonus ništa mi ne znači, niti na to gledam kao da mi je zagarantovano mesto u timu. Svi se borimo za minutažu. Ono što posebno želim da popravim je defanziva, na tome radim i smatram da imam još mnogo prostora za napredak - naglašava Terzić.

On dodaje da živi za osvajanje titule, da bi sve dao za šampionski pehar i da zato očekuje reprizu iz 2017. godine.

- Čeka nas borba na tri fronta, a Partizan uvek ima najviše ambicije. Ako već moram da biram, bez razmišljanja bih sve pobede menjao za titulu. O tome sanjamo, to je iznad svega, prioritet broj jedan. Znam i da mnogi porede ovu sezonu sa onom 2016/17. Oseća se slična energija, sve ide u tom pravcu. Uveren sam da ćemo na kraju prvi proći kroz cilj, a onda i napraviti feštu sa našim navijačima. Zato nam je neophodna snažna podrška na svakom meču, s "grobarima" je sve mnogo lakše.

Foto: informer

 



Ofanzivac crno-belih smatra da će februar biti berićetan i ne krije da se raduje novom "večitom derbiju".

- Ovo je za nas ključni mesec. Mnogo toga možemo da rešimo praktično već na startu drugog dela sezone i da sve okrenemo na našu vodenicu. Znam da svi pričaju o Zvezdi, ali nama je sada u glavi samo početak i jako teško gostovanje u Nišu. Derbi jeste posebna utakmica, najveća. Šteta je što nismo dobili onaj duel jesenas u Humskoj, ali sad nas čeka novi okršaj i to na "Marakani". Biće žestoko, međutim, u tome i jeste draž fudbala. Stvarno verujem da možemo da ih dobijemo i prekinemo tu lošu mini-seriju bez pobede na njihovom stadionu - zaključuje Terzić.

BROJKA
18
MEČEVA ODIGRAO JE NIKOLA TERZIĆ ZA PARTIZAN, DAO ČETIRI GOLA I UPISAO ASISTENCIJU


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mole

pre 2 godine

Ako si pripadnik Srpskog naroda sine u tom klubu neces postati to sto si rekao da si postao......

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija