• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2022

00:42

SVE SE ZNA, SRBIJA MOŽE NA HRVATSKU! Pogledajte ko su potencijalni rivali Orlova u Kataru!

Reuters

Fudbal

SVE SE ZNA, SRBIJA MOŽE NA HRVATSKU! Pogledajte ko su potencijalni rivali Orlova u Kataru!

Podeli vest

Posle kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi, Severnoj i Srednjoj Americi, Aziji, ali i Afričkog kupa nacija, došlo je do određenih pomeranja na listi najboljih reprezentacija sveta

Na najnovijoj FIFA listi Srbija je pokvarila plasman za dve pozicije i sada zauzima 25. mesto. Jasno je da će se “orlovi“ na žrebu za Svetsko prvenstvo naći u trećem šeširu.

Potrebno je da se se nađa reprezentacija nađu među 24 najbolje selekcije učesnika Mundijala, odnosno da dva trenutno od nas bolje rangirana tima ne odu na najveću fudbalsku smotru.

To će se svakako desiti, jedan od njih otpašće tokom baraža evropske zone, gde se Portugalija i Italija u istoj grupi doigravanja. Drugi dolazi iz južnoameričkih selekcija, gde će neko od trija Urugvaj, Peru, Kolumbija sigurno ostati bez vize za Katar.

Posle martovskog ciklusa kvalifikacija biće poznata 30 od 32 učesnika, ali ti mečevi neće uticati na listu najboljih selekcija, pošto će narednu FIFA izbaciti tek sredinom aprila, što je dve nedelje posle žreba. Poslednja dva učesnika Mundijala biće određena nakon interkontinentalnih baraža, koji će se odigrati u junu, a koja će prema očekivanjima biti smeštena u poslednju grupu po jačini.

Foto: Starsportphoto

 

Kako trenutno stvari stoje u prvom šeširu biće domaćin Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska i Španija, i Italija ili Portugal, ukoliko jedna od ove dve ekipe izbori plasman na završni turnir.  Ukoliko Turska ili Makedonija naprave senzaciju, te i Portugal i Italija ostanu bez Mundijala, u drugi šešir će preći Danska.

Najrealnije je da će u drugom šeširi biti Danska, Holandija, Nemačka, Švajcarska, Hrvatska, dok su Meksiko i SAD vrlo blizu da se i zvanično kvalifikuju. Poslednji tim u ovom šeširu bio bi dobijen tek posle martovskih mečeva.

Nadamo se da će Orlovi izbeći paklen žreb, recimo Brazilce iz prvog i Nemce iz drugog šešira, nema sumnje da svi priželjkuju Katar i Meksiko, recimo.  

 

Izvlačenje grupa za Svetsko prvenstvo u Kataru zakazano je za 1. april 2022. godine, jer će se u martu igrati mečevi baraža.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija