• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2022

22:09

SANJALI SMO SVETSKO PRVENSTVO! Selektor RUSIJE UTUČEN nakon odluke FIFA!

reuters

Fudbal

SANJALI SMO SVETSKO PRVENSTVO! Selektor RUSIJE UTUČEN nakon odluke FIFA!

Podeli vest

Selektor Rusije Valeri Karpin oglasio se nakon odluke FIFA da njegovoj selekciji zabrani učešće u baražu za Svetsko prvenstvo

Rat Rusije i Ukrajine imaće teške društvene posledice, a na posebnom udaru tokom dana je sport! FIFA je rešila da Rusima zabrani učešće u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo, a UEFA da izbaci ruske klubove iz svih takmičenja. 

Iako je prvobitno FIFA odlučila da Rusija može igrati ali bez nacionalnih obeležja, pod pritiskom fudbalskih saveza Poljske, Engleske, Švedske kao i Međunarodnog olimpijskog komiteta, ipak je promenjena odluka. Očekivano, selektor Rusije Valeri Karpin veoma je razočaran. 

Foto: reuters

- Reći da je stručni štab ruske reprezentacije razočaran odlukom FIFA isto je kao i da nismo rekli ništa. Naravno, očekivali smo da će se pobednik naše četvorke odrediti na fudbalskom terenu. Šteta za momke koji su sanjali da igraju na Svetskom prvenstvu 2022, a sada su izgubili ovu nadu. Nadam se da će sankcije FIFA i UEFA biti ukinute što je pre moguće i da će se ruski fudbal vratiti na međunarodnu arenu – rekao je Karpin.

Podsećamo, nakon odluke FIFA i UEFA, Evroliga je takođe suspendovala ruske klubove iz dva najjača takmičenja na Starom kontinentu. Situacija se komplikuje i u tenisu i moguće je da će brojni takmičari ostati bez prava nastupa na međunarodnoj sceni. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija