• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2022

22:42

DEJAN SAVIĆEVIĆ: Ne branim Putina, ALI...

Fudbal

DEJAN SAVIĆEVIĆ: Ne branim Putina, ALI...

Podeli vest

Legendarni fudbaler i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, progovorio je o sankcijama ruskim sportima usled novonastale situacije

Popularni Dejo je istakao da ruski sportisti najviše trpe, iako ništa nisu krivi, a onda se setio sankcija Jugoslaviji kada joj je 1992. godine oduzeto učešće na Evropskom prvenstvu.

Tada je umesto Jugoslavije, na kontinentalni šampionat otišla Danska i kasnije postala šampion Evrope.

Foto: Starsportphoto

 

- Sportisti nisu krivi. Jugoslavija je isto doživela 1992. godine- rekao je Savićević, a prenosi podgorički Dan.

Dodao je da ne brani Rusiju i odluku Vladimira Putina da vojno napadne Ukrajinu.

- Ne branim Putina, ali sam na svojoj koži doživio isključenje zbog političkog izbora. Igranje utakmica je uvek poruka mira. Ruski fudbaleri nemaju veze sa Putinovom odlukom, kao što nismo ni mi sa ratom u Jugoslaviji pre 30 godina. Vidim obnavljanje iste situacije koju su postepeno od 1992. godine doživljavali mladi ljudi koje ste dobro poznavali u Italiji: Mihajlović, Jugović, Mirković, Kovačević, Mijatović, Savo Milošević. Pored mene. Kao fudbaler izgubio sam tri velika takmičenja, Evropsko 1992. i 1996. godine, kao i Svjetsko prvenstvo 1994. Bez razloga osim zbog politike, koja nema veze sa sportom- poručio je Savićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
petar

pre 2 godine

Kad "demokratskom" zapadu odgovara, onda zbog politike kažnjava (uglavnom selektivno, a znamo i koga), medjutim kad neko od nepodobnih (a znamo i ko su ti) unese i parolu na neki sportski skup onda pljušte kazne zbog zloupotrebe sporta u političke svrhe. Šta reći? Jedna ili par reči ih ne mogu opisati. Kako reče gospodin PUTIN :IMPERIJA LAŽI.

Hercegov grad

pre 2 godine

Samo oni koji su ptosli kroz nasilje zapadnih zlocinaca mogu da pricaju o tome!Bravo ,Deki!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija