• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.03.2022

17:22

BAJERNU STAO ASPIRIN U GRLU! Farmaceuti IZNENADILI šampiona, AUTOGOL Milera! Kostić i Ajntraht SRUŠILI Berlinski zid! (VIDEO)

Reuters

Fudbal

BAJERNU STAO ASPIRIN U GRLU! Farmaceuti IZNENADILI šampiona, AUTOGOL Milera! Kostić i Ajntraht SRUŠILI Berlinski zid! (VIDEO)

Podeli vest

Šampion Bundeslige remizirao je sa Bajer Leverkuzenom 1:1 (1:1) u derbiju 25. kola nemačkog prvenstva

Izgledalo je da će minhenska mašinerija lagano preslišati Farmaceute, pošto je Niklas Šule već u 18. minutu doveo Bavarce u vođstvo.

Nisu tako mislili igrači Bajera, pa su već do poluvremena uspeli, istina na srećan način, da izjednače, pošto je Tomas Miler u 36. minutu posle nespretne reakcije nakon centaršuta iz slobodnog udarca, prevario svog golmana Ulrajha i postigao autogol.

Ovaj rezultat dao je krilima gostujućim fudbalerima, koji su do poluvremena mogli i do potpunog preokreta.

Najpre je Amin Adli u 42. minutu pogodio okvir gola, da bi u poslednjim sekundama prvog dela Aranguiz izašao "oči u oči" sa golmanom Bajerna, ali ga je Ulrajh pročitao i spasio Bavarce. 

U nastavku nije bilo prevelikih uzbuđenja, tim iz Leverkuzena uspeo je da se odbrani pred naletima domaćih fudbalera i odnese veliki bod sa "Alijanc arene".

Bajern je ostao lider Bundeslige sa 59 bodova, devet više od drugoplasiranog Dortmunda koji ima meč manje, dok su Farmaceuti zadržali treću poziciju sa 45 bodova. 

Filip Kostić blistao je u pobedi Ajntrahta na gostovanju Herti (4:1). Vezista ekipe iz Frankfurta bio je asistent kod vodećeg gola Knaufa, koji je posle centaršuta srpskog asa doveo goste u vođstvo. 

Početkom drugog dela, Tuta je duplirao prednost tima sa Majne (48.), dok je osam minuta kasnije Lindstrom doneo nedostižnih 0:3.

Utešni gol za Berlince postigao je Selke u 61. minutu, ali je samo 120 sekundi kasnije Bore postavio konačnih 1:4.

Na tabeli Ajntraht je na 10. mestu sa 34 boda, dok je Herta na 16. poziciji koja vodi u baraž za opstanak, sa samo 23 boda. Ispod nje su Štutgart i Grojter Firt.

BUNDESLIGA, 25. KOLO:

Subota
Bajern Minhen – Bajer Leverkuzen 1:1 (1:1)
Zile 18 – Miler 36ag
Lajpcig – Frajburg 1:1 (0:1)
Anhelinjo 90 – Demirović 38
Herta – Ajntraht Frankfurt 1:4 (0:1)
Selke 61 – Knauf 17, Tuta 48, Lindstrom 56, Bore 63
Volfzburg – Union Berlin 1:0 (1:0)
Avoniji 24ag
Bohum – Grojter Firt 2:1 (1:0)
Leiš 35, Losila 71 – Kočap 64ag
Štutgart – Borusija Menhengladbah 3:2 (1:2)
Endo 38, Furih 51, Kalajdžić 83 - Plea 14, Tiram 35

Petak:
Arminija Bilefeld – Augsburg 0:1 (0:0)
Kaliđuri 50

Nedelja
Keln – Hofenhajm (17.30)

Odloženo
Majnc – Borusija Dortmund

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija