• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2022

17:51

LEGENDA RENDŽERSA SE SETILA PAKLA NA MARAKANI! Zvezdin tunel je najzastrašujuće mesto na planeti!

Tanjug/AP

Fudbal

LEGENDA RENDŽERSA SE SETILA PAKLA NA MARAKANI! Zvezdin tunel je najzastrašujuće mesto na planeti!

Podeli vest

Proslavljeni fudbaler tima iz Glazgova Ali Mekojst evrocirao je uspomene na dane kada je igrao pred Delijama i upozorio svoj bivši klub da ništa nije gotovo

Legendarni škotski reprezentativac i prvotimac Policajaca Ali Mekojst i dalje tvrdi da je čuvena "Marakana" mesto na kojem ga podilazi određena vrsta jeze.

U taboru srpskog šampiona nadaju se reprizi duela iz 1990. godine, kada su Rendžersi pali na Zvezdinom putu ka evropskoj tituli, kao i da će u četvrtak (18.45) ponovo biti 3:0 u korist crveno-belih.

Klub sa Marakane je, podsetimo, tada pred skoro 82.000 navijača počistio Škote, a Mekojst naglašava da je plasman Škota u narednu fazu daleko od sigurnog, iako su u prvom meču slavili sa ubedljivih 3:0.

- Mislim da je to najzastrašujuće mesto na kojem sam ikada igrao ili gledao fudbal. Pregazili su nas te 1990. godine, kada su osvojili Evropski kup sa Darkom Pančevom i Prosinečkim. To je bila prava ekipa, ali mi smo takođe imali dobar tim u to vreme - rekao je Mekojst.

Foto: Reuters

 

Gotovo svi igrači koji su imali priliku da nastupe na terenu stadiona "Rajko Mitić" sete se čuvenog tunela, kroz koji prolaze pre nego što kroče na teren.

- I dalje se sećam šetnje kroz taj tunel. Jako je zastrašujuće mesto, ako mi dozvolite da to tako kažem. Mislim da ovaj dvomeč još nije rešen. Ovaj tim Rendžersa ima iskustvo igranja na strani u Evropi i to će im pomoći. Ali ovo je novi nivo, da budem iskren. Atmosfera u Dortmundu je neverovatna, ali u Beogradu je na drugom nivou. Ipak mislim da će se dobro nositi, profesionalci su sa dosta iskustva, već su uzeli neke skalpove - kaže proslavljeni škotski reprezentativac.

Rendžers je znatno bliži prolasku posle visokih 3:0 u prvom meču na Ajbroksu.

- Mnogo sam srećniji što tamo idu sa prednošću od 3:0 u odnosu na to da odu sa 0:0. Imaju nečeg čega se drže, mislim da mogu da postignu gol tamo. Dobili su fantastičnu šansu da prođu dalje, ali moraće da odigraju još jednu dobru utakmicu - dodao je legendarni Škot.

Iako su u takmičenju ostali još mnogi favoriti, Mekojst se nada da bi Rendžers mogao da ode sve do kraja i iznenadi još nekoga u Ligi Evrope.

- I dalje su tu neki timovi za koje bi se moglo reći da imaju više šanse da osvoje Ligu Evrope u odnosu na Rendžers, ali tu smo gde jesmo. Ovo je kup takmičenje i dobili su šansu da se plasiraju među najboljih osam. Njihovi evropski performansi za sada su bili odlični - istakao je Ali Mekojst.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija