• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2022

20:45

MEGAPREOKRET! FIFA IZBACUJE OVU selekciju sa Mondijala i ŠALJE Italiju u Katar?

Reuters

Fudbal

MEGAPREOKRET! FIFA IZBACUJE OVU selekciju sa Mondijala i ŠALJE Italiju u Katar?

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Italije eliminisana je u baražu od Severne Makedonije i propustiće drugo uzastopno Svetsko prvenstvo, ali prema najnovijim dešavanjima to bi moglo da se promeni

Na Apeninima se ne mire sa fijaskom od naših komšija i još uvek se nadaju da bi mogli da se nađu u Kataru, i to preko "zelenog stola".

Prema pisanju tamošnjeg "Mediaseta", FIFA bi mogla da kazni Fudbalski savez Irana se plasirao na Mondijal, ali u poslednjem meču kvalifikacija protiv Libana u Mašdadu nije dozvolio prisustvo ženama.

Na društvenim mrežama mogli su se videti snimci kako policija čak suzavcem rasteruje žene sa uredno kupljenim ulaznicama za utakmicu svog nacionalnog tima.

Član FS Irana Mehrdad Serdaši je na Tviteru objavio da su zabrinjavajuće vesti iz FIFA, koja oštro sankcioniše nedostatak polne tolerancije i ravnopravnosti, a pogotovo takve postupke policije.

Zbog toga bi, nadaju se Italijani putem "Mediaseta", kazna čak mogla da bude izbacivanje sa Svetskog prvenstva, iako su za to realno šanse vrlo male.

 

 

Ukoliko bi se to zaista desilo, na Mundijalu bi učestvovala prva sledeća reprezentacija po FIFA rangu, a to je upravo Italija.

Tu, dakle, leži poslednja nada Italijana da bi ipak mogli da učestvuju u Kataru, ali su i sami svesni da se to graniči sa "naučnom fantastikom".

"Takva drastična kazna je malo verovatna i graniči sa naučnom fantastikom. Ne možemo da očekujemo da će Iranci biti izbačeni sa SP-a, ali to je poslednja šansa Italiji da ipak vidi Svetsko prvenstvo", piše "Mediaset".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pekicmeki

pre 2 godine

Na žalost mogu samo jedan glas da dam, a dao bih 1000. Ispravno je samo onako kako oni misle. Mislim i ja da ženama treba dozvoliti više slobode, ali to su njihovi zakoni i nikad ne bih voleo da sam žena u Iranu. Ali Evropo, prihvtai to, ne moraju se svi ponašati po vašim zakonima.

Sima

pre 2 godine

Kurve evropske pa ovaj Putin treba njih da sravni sa zemljom

ratko

pre 2 godine

Ljudi ko je fifa mafija da se mesa u politiku tudje zemlje sta bre majmuni mislite da ste vi, stoko jedna nacisticka,mars j vas vasa eu

ratko

pre 2 godine

kakav je ovo cirkust strasno da nije zalosno bilo bi smesno

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija