• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2022

21:40

PUČE PETARDA! Kostarika SAZNALA rivala u baražu za Mondijal!

Fudbal

PUČE PETARDA! Kostarika SAZNALA rivala u baražu za Mondijal!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Novog Zelanda plasirala se u poslednji krug doigravanja, pošto je u finalu okeanskih kvalifikacija pobedila Solomonska Ostrva ubedljivim rezultatom 5:0 (2:0) i u finalu baraža sastaće se sa predstavnikom KONKAKAF-a

Kao što se i očekivalo, Novozelanđani su rutinski došli do pobede i pregazili nejakog rivala.

Ovom pobedom dvostruki učesnik Mundijala (1982. i 2010) došao je na korak do novog plasmana na najveću fudbalsku smotru, pošto će igrati u interkontinentalnom baražu sa četvrtoplasiranom selekcijom kvalifikacija KONKAKAF zone, a to su po svemu sudeći Kostarikanci.

Da bi Kostarika izbegla Novi Zeland, potrebno je čudo da se desi i da pobedi SAD. I to ne bilo kojim rezultatom, već sa 6:0 ili sa šest golova prednosti, kako bi izborila direktan plasman na Mondijal.

Priznaćete, realnije je da se Svetsko prvenstvo u Kataru održi tokom leta, a ne kao što je planirano krajem tekuće godine, nego da Kostarikanci naprave ovakav poduhvat.

Novi Zeland je do ubedljive pobede nad Solomonskim Ostrvima došao golovima nekadašnjeg člana Olimpik Marselja Bila Tulome (23. i 69. minut), Krisa Vuda (39), Džoa Bela (49) i Metjua Garbeta (90+1).

Čak tri gola Novozelanđani su postigli udarcima glavom, od kojih samo jedan iz igre, a vezista danskog Brondbija, Džo Bel, pogodio je direktno iz kornera. Tačku je svojim prvim golom za reprezentaciju stavio 20-godišnji vezista Torina, udarcem iz prve iz srca kaznenog prostora na povratnu loptu Andrea De Jonga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija