• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Z.

05.04.2022

08:10

LIGA ŠAMPIONA, DERBI ČETVRTFINALA NA OSTRVU! Atletiko spreman da pomrsi račune Sitiju!

reuters

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA, DERBI ČETVRTFINALA NA OSTRVU! Atletiko spreman da pomrsi račune Sitiju!

Podeli vest

Engleski prvak na 'Itihadu' dočekuje Madriđane (21.00), koji su u prošloj rundi izbacili drugi mančesterski klub - Junajted * Opasni su i izuzetno kvalitetni u napadu, kaže Pep Gvardiola

Fudbaleri Atletika spremni su da pomrse račune najvećem favoritu za osvajanje Lige šampiona ove sezone! Jedan od derbija četvrtfinala najjačeg takmičenja biće odigran večeras na "Itihadu", gde će Mančester siti dočekati Madriđane (21.00, Arena 1 premium), koji su u prošloj rundi izbacili njihovog gradskog rivala Junajted!

U taboru engleskog prvaka provejava blagi optimizam, ali i veliki oprez, s obzirom na to da nikada nisu odmerili snage sa "jorgandžijama". Ekipa sa stadiona "Vanda Metropolitano" je u seriji od šest pobeda u svim takmičenjima, prvi put još od 2018. godine. S druge strane, "građani" na minulih sedam mečeva imaju šest trijumfa i remi, pa zato i ne čudi što mnogi stručnjaci smatraju da su šanse minimalno na strani domaćina.



Nisu defanzivni


Menadžer Pep Gvardiola (51) ima iskustva u okršajima sa Atletikom, pogotovo iz perioda kada je sedeo na klupi Barselone.

- Ne želim da sudim o tome kako Madriđani igraju. Ne razumem, šta znači to ružan fudbal? Svi rade ono što moraju da bi pobedili, a onaj ko uspe na kraju je i u pravu. Atletiko je mnogo ofanzivniji nego što se to čini na prvi pogled. Oni samo izbegavaju rizik da napad grade iz centra, ali su neverovatno agresivni kad krenu po loptu. Divim se njihovoj istrajnosti. Prvaci su Španije, dva puta su bili u finalu Lige šampiona i definitivno znaju kako se igra ovo takmičenje - kaže Gvardiola, koji i dalje ne može da računa na povređenog štopera Rubena Dijasa.

Foto: Reuters

Pep Gvardiola

Benfika juri još jedno čudo


Fudbaleri Benfike pokušaće, posle Ajaksa, da šokiraju i Liverpul. Portugalci će večeras na svom "La Lužu" u prvom četvrtfinalnom meču ugostiti engleskog velikana (21.00, Arena 2 premium), kojem se posle Sitija daju najveće šanse za osvajanje pehara Lige šampiona.
- Istorija može da se ponovi. Pre 16 godina smo izbacili Liverpul, ko kaže da ne možemo i sada. Imaćemo veliku podršku naših navijača i ogroman motiv - kaže Simao Sabrosa, direktor lisabonskih "orlova".


Više kadrovskih problema ima Dijego Simeone (51), pošto mu na raspolaganju neće biti povređeni Himenez i Erera, kao ni suspendovani Karasko. Međutim, to "jorgandžijama" ne menja planove.

- Čeka nas izuzetno težak protivnik u četvrtfinalu. Siti je neverovatno jak tim. Ovaj izazov se razlikuje od svih koje smo dosad imali u Ligi šampiona, ali bićemo spremni na žestoku borbu - jasan je Čolo.

Foto: Reuters

 



Savićev povratak



Za zamenika kapitena Madriđana Stefana Savića (31) ovo će biti posebne utakmice, jer je u sezoni 2011/2012. igrao za Mančester siti.

- Verujem da će povratak na "Itihad" posle deset godina biti izuzetno emotivan. U Sitiju sam stekao iskustvo i znanje, to će zauvek biti značajan deo moje karijere. Sada je to jedna od najboljih ekipa na svetu i glavni kandidat za osvajanje titule prvaka Evrope. Imaju ogroman kvalitet u napadu, pa će nama u poslednjoj liniji biti baš teško. Ipak, to ne znači da ne možemo ravnopravno da igramo s njima. Podigli smo formu, vezali nekoliko dobrih rezultata i motivisani smo da ostvarimo novi uspeh - poručuje Crnogorac.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija