• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs

06.04.2022

15:51

NEVEROVATNO! Legendarni MARADONIN DRES prodaje se za 5.000.000 evra!

Reuters

Fudbal

NEVEROVATNO! Legendarni MARADONIN DRES prodaje se za 5.000.000 evra!

Podeli vest

Ljubitelji sporta biće u prilici da kupe Maradonin čuveni dres, koji je on nosio u četvrtfinalu protiv Engleske 1986. godine kada je dao gol rukom

Dres zvani "popularna Božja ruka" verovatno će otići u ruke nekog bogataša, jer je njegova cena neverovatnih 5,25 miliona evra.

Božja ruka je unikatan trenutak ne samo u istoriji sporta, nego i u 20. veku uopšte, rekao je Bram Vočer iz aukcijske kuće Sotebis iz Londona koja prodaje ovaj dres pa dodao:

-Taj momenat odjeknuo je i van granica sveta fudbala. Stigao je nakon sukoba u Folklandskim ostrvima i inspirisao knjige, filmove i dokumentarce. Maradona je danas upamćen kao jedan od najvećih koji je ikad igrao fudbal, a ova utakmica je važan deo njegove istorije. Naravno, ne samo da je Božja ruka gol dat na ovoj utakmici nego i pogodak koji je često smatran jednim od najvećih golova svih vremena- zaključio je Vočer.

Foto: Reuters

 

Maradonin dres bi mogao prodajom da dođe blizu rekordu koji drži dres koji je na utakmici nosio igrač New York Yankeesa Bejb Rut, a koji je prodat za 5.64 miliona dolara. Ovo je prvi put da je Maradonin dres na tržištu, a prethodno je bio izložen u Nacionalnom muzeju fudbala u Mančesteru.

Dres je trenutno u vlasništu bivšeg engleskog fudbalera Stevea Hodža koji je s Maradonom razmenio dresove u utakmicu koju su "gaučosi" dobili sa 2:0.

-Bio sam ponosan vlasnik ovog dresa preko 35 godina, od kada smo Diego i ja zamenili dresove u tunelu nakon utakmice. Bila je apsolutna čast igrati protiv jednog od najvećih i najveličanstvenijih igrača svih vremena - rekao je Hodž i nastavio.

- Dres s te utakmice ima dubok kulturološki značaj za svet fudbala, ljude u Argentini i ljude u Engleskoj i siguran sam da će novi vlasnik biti počastvovan što poseduje takav ikonski dres- završio je Hodž.

Inače, prekršio je obećanje. Obećao je nakon Maradonine smrti da dres  neće biti na prodaju jer ima "neverovatnu sentimentalnu vrednost. Ali, izgleda da se zbog miliona predomislio. 

 

Foto: Reuters

 

Dres će biti dostupan na internet aukciji od 20. aprila do 4. maja, a u tom periodu će biti i izložen u aukcijskoj kući Sotebis u Londonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija