• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.04.2022

23:55

BIĆE SVEGA! Isplivali dokazi o mutnim radnjama Sitija! Sporna i isplata za Manćinija!

Reuters

Fudbal

BIĆE SVEGA! Isplivali dokazi o mutnim radnjama Sitija! Sporna i isplata za Manćinija!

Podeli vest

Fudbalski klub Mančester siti tri godine je pod istragom Premijer lige zbog potencijalnog kršenja pravila, među kojima su i nezakonite isplate maloletnim igračima, preneo je nemački Špigl

Istraga je vođena i zbog "naduvanih sponzorskih ugovora i skrivenih isplata bivšem treneru Robertu Mančiniju- preneo je BBC pisanje Špigla.

Premijer liga i Mančester siti odbili su da komentarišu tvrdnje. Špigl je objavio detalje sopstvene trogodišnje istrage u saradnji sa novinarskom mrežom EIC o svakoj od tri oblasti. Siti veruje da su najnoviji detalji nastavak prethodnih optužbi u vezi sa propisima o finansijskom fer-pleju, za koje smatra da su osmišljeni da nanesu štetu klubu.

Kako se navodi, šampion Premijer lige je navodno vršio pritisak na maloletne igrače da "potpišu ugovore sa klubom preko novčanih uplata, kršeći pravila". Sponzori kluba u Abu Dabiju su, navodno, samo deo svojih plaćanja obezbedili klubu, a ostatak je činio vlasnik kluba Šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan, član kraljevske porodice Abu Dabija.

Foto: Tanjug

 

Siti je takodje optužen da je platio znatan deo odštete bivšem treneru Robertu Mančiniju "putem fiktivnog konsultantskog ugovora". Sud za sportsku arbitražu (CAS) je 2020. godine poništio Sitiju dvogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenjima nakon što je Evropska fudbalska unija (Uefa) presudila da je klub napravio ozbiljne povrede propisa finansijskog fer-pleja izmedju 2012. i 2016. godine.

CAS je saopštio da je Siti pokazao "očigledno zanemarivanje" istrage Uefa o potencijalnim kršenjima pravila finansijskog fer-pleja, ali da nije pronašao nikakve ubedljive dokaze da je Siti finansiranje svog vlasnika prikrio kao sponzorstvo. UEFA je započela istragu protiv Sitija nakon što je Špigl objavio dokumenta koja su procurila u novembru 2018. godine u kojima se navodi da je klub naduvao vrednost sponzorskog ugovora, kako bi doveo Uefu u zabludu.

Tokom svedočenja pred CAS, pravni zastupnik ministarstva finansija u Abu Dabiju tvrdio je da konzorcijum vlasnik kluba nije bio u vezi sa vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata ili Emiratom Abu Dabija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija