• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2022

12:25

POSLE KATARA ZABORAVITE NA MUNDIJALE UZ KOJE STE ODRASLI! Novi Zeland slavi, FIFA puni džepove, a draž već 2026. VIŠE NEĆE BITI ISTA!

Tanjug/AP

Fudbal

POSLE KATARA ZABORAVITE NA MUNDIJALE UZ KOJE STE ODRASLI! Novi Zeland slavi, FIFA puni džepove, a draž već 2026. VIŠE NEĆE BITI ISTA!

Podeli vest

Svetsko prvenstvo koje se ove gdoine održava u Kataru biće poslednje koje će se igrati po starim pravilima i u formatu s 32 reprezentacije

Podsetimo, FIFA je pre pet godina odlučila da poveća broj reprezentacija na budućim mundijalima sa 32 na 48. Dakle, već 2026. godine u SAD-u, Kanadi i Meksiku imaćemo Mundijal sa 48 reprezentacija.

Bez sumnje će najviše profitirati Afrika i Azija koje će udvostručiti broj učesnika na Mundijalu, dok će iz Evrope umesto 13 na SP otići 16 reprezentacija, a samim tim i Srbija će imati veće šanse da opet zaigra na elitnom takmičenju!

Foto: Tanjug/AP

 

FIFA će na ovaj način umesto dosadašnjih 5,5 dobiti 6,5 milijardi evra, ali opšte je mišljenje da se gubi draž, jer će neki timovi imati osiguran nastup na Svetskom prvenstvu, iako će u Evropi i dalje biti teško doći do cilja jer je veliki broj sjajnih reprezentacija i neće biti lako upasti među odabrane.

Foto: Tanjug

 

U ovom momentu Afrika ima pet učesnika, a dobiće dodatna četiri mesta! Iz Azije će umesto četiri na SP ići osam reprezentacija, a Južna i Severna Amerika dobiće po šest umesto po četiri! Novi Zeland ima razlog da slavi. Kvalifikacije za SP u Okeaniji su specifične i pomalo apsurdne, piše portal "SportSport.ba". Novi Zeland nema dostojnog konkurenta koji mu može ugroziti šanse da ide na SP. Oni su u finalu kvalifikacija za Katar pobedili Solomonska ostrva s 5:0, a u prvih pet utakmica kvalifikacionog turnira postigli su 18 i primili samo jedan gol. Ni to im nije bilo dovoljno za mesto u Kataru, jer pobednik Okeanije za konačan plasman na SP mora da igra interkontinentalni baraž! Novozelanđani su samo jednom dobili takav meč i to 2010. kada su lagano pobedili Bahrein i otišli na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, gde su remizirali u tri meča u grupi i to im je bio drugi nastup na Mundijalu nakon 1982. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija