• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kristina Maksimović

09.04.2022

13:32

ZLATNI ORLIĆ KOJI JE PODIGAO BURU U REGIONU, ZA INFORMER PORUČUJE: Paunović je ZASLUŽAN ZA SVE! Verujem da će Srbija sa Piksijem pobediti Brazil! (VIDEO)

Fudbal

ZLATNI ORLIĆ KOJI JE PODIGAO BURU U REGIONU, ZA INFORMER PORUČUJE: Paunović je ZASLUŽAN ZA SVE! Verujem da će Srbija sa Piksijem pobediti Brazil! (VIDEO)

Podeli vest

Staniša Mandić, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, koji se na Novom Zelandu okitio svetskim zlatom vratio se u domaće prvenstvo, nosi dres Metalca, a za Informer.rs prisetio se blistavih trenutaka svoje karijere, ali je želeo i da objasni zašto je odlučio da dres Srbije zameni opremom Crne Gore

Krilni napadač podigao je veliku buru u javnosti u regionu odlukom da nastupa za reprezentaciju Crne Gore, ali je momak koji je doneo veliku radost srpskom narodu kada se naša selekcija popela na krov sveta objasnio razlog svog postupka, a otkrio je i da svim srcem veruje u uspeh Piksijevih izabranika u Kataru.

- I pre Svetskog prvenstva smo igrali prvenstvo Evrope, sve je brzo prošlo i mnogo mi nedostaje! I druženje u Staroj Pazovi, ma sve je bilo neopisivo lepo! Ekipa je bila fenomenalna, kao i stručni štab! Krivo mi je što smo ispali na penale sa Evropskog prvenstva i što ga nismo osvojili! Ipak posle godinu dana smo igrali svi kao jedan i postali prvaci sveta! 

Foto: informer.rs

 

Nije delovalo da je bilo nekih problema ili zavisti zbog minutaže, igledalo je da dišete svi kao jedan. Koliko je selektor Veljko Paunović bio zaslužan za to?

- Za mene lično taj čovek i ceo stručni štab su bili zaslužni za sve! On nas je selektirao, a kada sam došao prvi put, na tabli nam je  nacrtao pehar Svetskog prvenstva, a u to vreme niko nije ni znao ni da ćemo ga igrati! Imao je to u glavi, kao da je znao...

Foto: Starsportphoto

 

Nezaobilazno je bilo pitanje vezano za reprezentaciju i momenat kada se odlučio da igra Crnu Goru i kako je podneo što ga nije bilo na spisku nakon zlatne medalje.

- Nakon mesec dana nije bilo pozvano nas par igrača, došlo je sledeće okupljanje, ponovo nisam bio na spisku, ali iskreno kada sam video da je stručni štab zajedno sa Veljkom otišao iz naše reprezentacije, oni koji su nas vodili četiri godine, bilo mi je krivo i kao da sam imao osećaj da tu nema više mesta za mene! Oni su nas selektirali po našim zaslugama i nismo bili tu, a da nismo zaslužili. Nakon toga dobio sam poziv reprezentacije Crne Gore, ja sam svakako rođen u Herceg Novom i prihvatio sam. Znao sam da sa njihovim odlaskom nema mesta za mene i tako je to sve prošlo...

Foto: Starsportphoto

 

Upitan je Mandić da li misli da je doneo ishitrenu reakciju i da li mu je žao što više neće moći da igra za reprezentaciju Srbije.

- Naravno, kada prođeš toliko godina u nacionalnoj selekciji, igraš i ostvaruješ uspehe, naravno da ti je krivo! To su momci sa kojima sam proveo četiri, pet godina, sa kojima sam i dan danas dobar, naravno da mi bude krivo, ali u tom memntu sam znao da nema mesta za mene! U fudbalskom smislu sam mislio da će to biti korak dalje za mene i desilo se šta se desilo...

Otkrio je "zlatni orlić" da veruje u pobedu Srbije nad Brazilom!

- Pratim uvek reprezentaciju! Iz naše generacije ima mnogo momaka koji igraju tu i sa kojima sam jako dobar i sa kojima sam u svakodnevnom kontaktu. Gledam i drago mi je! Sa Piksijem su dobili nešto drugačije nego što su imali do sada. Više se bore, igraju drugačiji fudbal, drago mi je što su se plasirali na Svetsko prvenstvo i što je baš Brazil sa njima! Iskreno, osećam da ćemo njih da pobedimo lakše nego Švajcarsku i Kamerun, to je moj osećaj, poželeo bih im svu sreću i voleo bih najviše da osvoje Svetsko prvenstvo- zaključio je Staniša Mandić za Informer.rs.

Podsetimo, Staniša Mandić je u finalu Mundijalita postigao vodeći gol za 1:0, kada je Srbija savladala Brazil sa 2:1.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bibe

pre 2 godine

Nebi ti vise ni u srpsli fudbal trebao da igras Zasto be igras u crnu goru nosis njihov grb Sta ćeš nama

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija