• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.04.2022

10:41

TRENER ATLETIKO MADRIDA NADA SE ČUDU PROTIV ENGLEZA! Simeone: Znam kako da izbacimo "građane"

Reuters

Fudbal

TRENER ATLETIKO MADRIDA NADA SE ČUDU PROTIV ENGLEZA! Simeone: Znam kako da izbacimo "građane"

Podeli vest

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone pred revanš sa Mančester sitijem kaže da njegova ekipa za protivnika u četvrtfinalu ima najjaču ekipu na planeti, ali uprkos tome, nada se prolazu u polufinale Lige šampiona * Siti slavio u prvom susretu sa 1:0

Mančester siti je najbolja ekipa na svetu trenutno, ali nećemo odustati i verujem da ćemo naći način da ih eliminišemo, poručuje trener Atletiko Madrida Dijego Simeone! Prvak Španije večeras (21.00, RTS 1, Arena 1 premium) dočekuje lidera engleske Premijer lige u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona.

Prošle nedelje u Mančesteru domaći tim slavio je sa 1:0, a otpor žilavih Španaca slomio je Kevin de Brujne u 70. minutu. Bio je to meč koji je podigao ogromnu buru i dodatno raspalio tenzije između dva temperamentna stručnjaka - Dijega Simeonea i Pepa Gvardiole. Katalonski strateg posle duela izjavio je da će i sada i za nekoliko vekova biti teško igrati protiv ekipe koja igra izrazito defanzivno, kao što je slučaj s popularnim "jorgandžijama".

Foto: Reuters

 

Kritike ga ne dotiču

Simeonea Gvardiolino peckanje nimalo nije dotaklo, kao ni fotografije u britanskim medijima da je u pojedinim momentima svih 11 igrača Atletika bilo na 20 metara od svog gola. Ipak, na večerašnjem revanšu na "Vanda Metropolitanu" Atletiko će morati da zaigra za nijansu ofanzivnije ako želi da prođe u polufinale, a toga je svestan i sam Argentinac.

- Baš me briga što ljudi pričaju da igramo previše defanzivan fudbal! Tražićemo način da prođemo u polufinale dokle god bude postojala šansa. Mančester siti igra na isti način kod kuće ili u gostima. Verovatno su najbolji tim na svetu trenutno. Mi ćemo pokušati da se nosimo s njima koliko budemo mogli. Imaju sjajne pojedince, daju mnogo golova. Ipak, revanš čekamo puni entuzijazma i nade, pa ćemo videti šta možemo da uradimo - poručuje Simeone.

Liverpul overava polufinale protiv Benfike

 

Fudbaleri Liverpula večeras (21.00, Arena 1 premium) dočekuju Benfiku u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. Očekuje se da izabranici Jirgena Klopa overe plasman među četiri najbolje ekipe u eliti, s obzirom na to da su u Lisabonu prošle nedelje slavili sa 3:1. Engleski velikan je u 2022. godini u fantastičnoj formi, pošto je na 22 utakmice zabeležio samo jedan poraz, u revanšu osmine finala od Intera. S druge strane, Benfika je samim plasmanom u četvrtfinale nadmašila očekivanja u elitnom takmičenju.


Eventualni prolazak dalje Atletiko Madrida predstavljao bi pravo čudo, s obzirom na to s kakvom se napadačkom mašinerijom susreće. Mančester siti je ove sezone dao čak 116 golova na 47 mečeva u svim takmičenjima, što je skoro 2,5 pogodaka po meču. Prema procenama kladionica i stručnjaka, favoriti su i u revanšu, mada je i njima jasno da će ponovo morati da se "pobiju" sa fizički izuzetno jakom ekipom.

Gvardiola pred večerašnji revanš podseća da veoma ceni ekipu Atletiko Madrida, ali da očekuje prolazak u polufinale.

- Imamo dobar rezultat i stižemo u Madrid s namerom da pobedimo. Pretpostavljam da će oni biti agresivni i da će pokušati da nam stvore probleme. Mislim da se neće večeras dogoditi da se brane ceo meč. Oni su pokazali da su u Ligi šampiona jako težak protivnik. Prilagodićemo se utakmici, verovatno ćemo morati malo i da se branimo. Kraj sezone se bliži, a mi smo srećni što smo u ovoj situaciji zasad - poručuje Gvardiola.

Foto: Reuters

 

Gol na vreme

Kapiten "građana" Fernandinjo, koji je juče saopštio da na kraju sezone napušta Siti, veruje da će njegova ekipa ovog puta ranije postići pogodak.

- Biće teško, ali i ne očekujemo lak zadatak u meču četvrtfinala Lige šampiona. Oni su ekipa koja se jako dobro brani. Često stoje sa svih 11 fudbalera iza lopte. Međutim, ovog puta će morati da budu ofanzivnije orijentisani, pa očekujem nešto drugačiji meč u Madridu i da ranije damo gol - poručuje brazilski defanzivni vezista.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija