• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2022

17:21

POMOGAO SAM ZVEZDI, DOVEO SAM PIKSIJA, A ZVAO ME JE I PARTIZAN! Poznati biznismen otvorio dušu o Abramoviču, VEČITIMA...

Fudbal

POMOGAO SAM ZVEZDI, DOVEO SAM PIKSIJA, A ZVAO ME JE I PARTIZAN! Poznati biznismen otvorio dušu o Abramoviču, VEČITIMA...

Podeli vest

Uspešni biznismen srpskog porekla, Milan Mandarić, rekao je da bi u Srbiji investirao samo u Vojvodinu, a otkrio je i malo poznate detalje iz svog života

Biznismen Milan Mandarić je u intervjuu za portal Nogomanija.rs govorio je o budućnosti i planovima. Kako kaže, ponuda da preuzme novi klub ne manjka, ali odluku još nije doneo.  On je rešio da nakon sedam godina napusti Sloveniju i sve svoje poslove u toj zemlji. Samim tim završena je i njegova misija u ljubljanskoj Olimpiji.

- U Sloveniji nisu imali poštovanja za ono što sam radio. Da jesu, bilo bi još više uspeha. Ovde padneš i nema ko da ti pruži ruku. Zato razmišljam da li da se upustim u još jedan fudbalski projekat kako mi posle odlaska iz Olimpije ne bi ostao tako gorak ukus.

Foto: Printscreen You Tube/Al Džazira

 

Iako ima 83 godine, entuzijazam ne napušta poznatog biznismena...

- Teško ću izdržati bez fudbala u budućnost. A teško je i kad imaš godina koliko ja. Strast za fudbalom me je i održavala u životu svih ovih godina. Neverovatno je koliko ljudi me zove, posebno iz Engleske, Belgije, Švajcarske, Francuske. Pitaju me da li sam zainteresovan da vodim taj i taj klub. Zanima me Italija jer tamo još nisam vodio klub. Mogućnosti se otvaraju. Vidim da ih traži i moj prijatelj Roman Abramovič! Kada je kupio Čelsi, prvo gostovanje mu je bilo kod nas, u Portsmutu. Došao je na stadion sa pet telohranitelja, što mi se nije dopalo. U međuvremenu smo ostali prijatelji. Dolazio je u Dubrovnik sa svojom jahtom, gde imam kuću. Sada je u nevolji, ali ne bih ništa komentarisao na tu temu. Javnost ne zna koliko je dobrih stvari učinio, koliko je ljudima pomogao. Imajući to na umu, nisam baš siguran da će odustati od Čelsija i fudbala. Da je do njega, on to nikada ne bi uradio.

Foto: Starsportphoto

 

Upitan je zašto nikada nije investirao u srpski fudbal?

- Zvali su me u Crvenu zvezdu i Partizan. Pomogao sam Crvenoj zvezdi, doveo sam Piksija, Belodedića, kao i neke druge igrače. To sam ponovio i ljudima iz aktuelne srpske vlasti. Hvala na pozivima, ali ja sam osoba koja ima projekte. Na primer, zvali su me i iz Hajduka iz Splita. Sve su to fantastični klubovi, imaju navijače, ali imaju i probleme. Iskreno, oni imaju probleme koje država treba da reši. Ja uvek tražim punu odgovornost, punu kontrolu i vlasništvo u klubu. Ako me pitate da li bih sada vodio klub u Srbiji, ako bi tako nešto i uradio, mogao bih samo svoju Vojvodinu. Volim Novi Sad, ljude tamo.

Nada se da Mandarić da će biti u Kataru...

- Nadam se da ću biti tamo! Presrećan sam i ponosan na ovaj uspeh. Moja domovina ide na Svetsko fudbalsko prvenstvo! Posebno mi je drago što je selektor ove reprezentacije moj prijatelj Piksi. Doveo sam ga iz Niša u Crvenu zvezdu. Tada je uloženo, ako se dobro sećam, 180.000 nemačkih maraka. Još uvek smo u kontaktu- poručio je Mandarić.

Mandarić je inače nekadašnji vlasnik velikog broja klubova poput Nice, Lestera, Portsmuta, Šefilda Venzdeja... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija