• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2022

22:34

PRŠTALO U LONDONSKOM DERBIJU! Čudesni Nketija GRANATIRAO Plavce! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

PRŠTALO U LONDONSKOM DERBIJU! Čudesni Nketija GRANATIRAO Plavce! (VIDEO)

Podeli vest

Arsenal je u londonskom derbiju savladao Čelsi na Stamford Bridžu rezultatom 2:4 (2:2) i ostao u trci za plasman u Ligu šampiona

Neočekivanom heroju, 22-godišnjem napadaču koji je na izlaznim vratima kluba su to bili prvi golovi u Premijer ligi ove godine na 15. nastupu.

Već u 13. minutu Andres Kristensen je napravio kiks prilikom vraćanja lopte Mendiju, a brzonogi Nketija taj poklon nije propustio.

Samo četiri minuta trajala je radost Tobdžija, pošto je Timo Verner ekspresno izjednačio, doduše uz dosta sreće. Lopta je nakon njegovog udarca prošla karambol od nogu protivničkih igrača i prevarila Ramzdejla.

Gosti su brz odgovorili u fenomenalnom prvom delu. Samo 10 minuta kasnije, Arsenal je ponovo stigao do vođstva preko Emila-Smita Roua. Ipak, Čelsi je ponovo izjednačio kada je na asistenciju Vernera precizan bio Aspilikueta.

Sreća je okrenula leđa Čelsiju i pružila svoje usluge Arsenalu, tačnije Ediju Nketiji. Činilo se da kao magnet privlači loptu, nakon što se ona u 57. minutu odbijala od svih i vratila mu se za njegov drugi gol. Konačan rezultat je u drugom minuta nadoknade postavio Bukajo Saka iz jedanaesterca.

Tobdžije su sa nova tri boda stigli na isti broj bodova kao četvrtoplasirani Totenhem i sigurno je da će se boriti za učešće u Ligi šampiona naredne godine.

Iako je izgubio, Čelsi čvrsto drži treće mesto sa pet bodova više od Arsenala i Pevaca, uz utakmicu manje.

U preostala dva susreta večeri Everton je remizirao sa Lesterom (1:1), dok je Njukasl slavio kod kuće slavio protiv Kristal Palasa (1:0).

PREMIJER LIGA

18. kolo:

Everton - Lester 1:1 (0:1)

Rišarlison 90+2 - Barns 5

25. kolo

Čelsi - Arsenal 2:4 (2:2)

Verner 17, Aspilikueta 32 - Nketija 13, 57, Smit Rou 27, Saka p. 90+2

30. kolo

Njukasl - Kristal palas 1:0 (1:0)

Almiron 32.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija