• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.04.2022

13:40 >> 12:42

NEMA PRETNJE, ALI NI PREDAJE! Partizanove premije nas NE ZANIMAJU!

Starsportphoto

Fudbal

NEMA PRETNJE, ALI NI PREDAJE! Partizanove premije nas NE ZANIMAJU!

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine u nedelju od 17 časova dočekuju Crvenu zvezdu u okviru četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije

Sjajne rezultate zaređala je Vojvodina u finišu regularnog dela sezone i vratila se u trku za Evropu. Ipak, dolazak plej-ofa najavio je slabiji period za Lale, a četa Dragana Radojičića vezala je dva poraza. 

Voždovac i Radnički Niš uspevali su da savladaju novosadsku Staru damu, a pred Vojvodinom nalazi se još teži period. U nedelju će na Karađorđu dočekati Crvenu zvezdu, a potom ih očekuje dvomeč sa Partizanom. Prvo u Kupu Srbije, a nakon toga i redovno kolo plej-ofa. 

- Očekuje nas utakmica sa najboljom ekipom u zemlji, prvak dolazi u Novi Sad s imperativom pobede. Nismo u dobrom psihiloškom momentu, poraženi smo od ekipa sa kojima je trebalo da se borimo za Evropu, međutim, radimo na tome da se pokažemo u što boljem izdanju i odigramo dostojanstveno kako to iziskuje derbi. Trenutno smo u inferironom položaju u odnosu na Zvezdu, ali nema govora o predaji. Posebna motivacija pred utakmicu sa Zvezdom nije potrebna. Želim da pružimo maksimum i da poravimo psihološki momenat. Nemamo pravo nikom da pretimo, posebno ne Zvezdi, ali daćemo sve od sebe da pokažemo dobru igru, ako se ukaže prilika da napravimo i dobar rezultat - rekao je Radojičić. 

Neće Novosađani na teren izaći sa belom zastavom, pokušaće da ostvare trijumf, ali će biti zadovoljni ukoliko na Karađorđu ostane makar jedan bod. 

- Sigurno bih u nekoj situaciji bio zadovoljan i bodom protiv Zvezde, ali ne mogu da pobegnem od načina razmišljanja i zato ćemo pokušati da pobedimo. To je naša obaveza prema Vojvodini i navijačima. Da sam ja selektirao ovaj tim znao bih tačno šta mogu da očekujem. Ovako ćemo uraditi sve što je do nas. Vojvodina je bila u prethodnim utakmicama konkurentna Zvezdi, ali to mora da bude uvek, posebno na svom terenu. Uvek se igra na pravougaoniku, bez obzira da li kod kuće ili u gostima. Teren i rezultat uvek su jedino merilo - dodao je trener Vojvodine.

Foto: Starsportphoto

Navodno, Partizan je rešio da nagradi ekipu koja oduzme bodove Crvenoj zvezdi do kraja šampionske trke. Ipak, Radojičić ističe da prvi put čuje za to, ali i da to neće biti dodatan motiv za njegove igrače. 

- Te stvari me ne zanimaju, niti će me ikad zanimati. Bio sam i igrač Vojvodine i time se nikad nisam bavio. Vojvodina će uvek igrati isključivo za sebe. Niko od timova koji se bore za Evropu ne uspeva da uzme bodove Partizanu i Zvezdi. Ako neko uzme bodove njima onda može ostvaritit cilj. Nažalost, mi smo propustili priliku da osvojimo bodove protiv ekipa s kojima smo egal. Nismo bili inferiorni u tim mečevima već smo na neverovatan način primali golove i sad smo ispali iz konkurencije, ali ne u potpunosti. Postoji šansa da se u dve vezane prvenstvene utakmice sa Zvezdom i Partizanom vratimo - jasan je Radojičić. 

Svestan je trener Lala da su porazi uzdrmali moral ekipe, ali dodaje da Vojvodina nije odustala od trke za Evropu. 

- Od igrača sam pokušao da napravim pobednike. Uspeli smo malo da se trgnemo, ali ogroman uticaj je imao broj primljenih golova. Nijedna ekipa u Srbiji nije primala golove kao mi. Znamo na koji način smo izgubili utakmice i ostaje nam to da rešavamo u četiri zida. Pravili smo katastrofalne greške i nismo imali sreće. Nadamo se da će nas u nastavku malo sreća poslužiti, da ćemo smanjiti broj grešaka i vratiti se u borbu za Evropu. Možda to svima sad deluje nemoguće, ali još 12 bodova je u igri i nećemo odustati. 

O Urošu Kabiću:

Za kraj, Radojičić se dotakao i statusa Uroša Kabića koji igra nešto slabije u poslednje vreme iako važi za igrača koji bi u budućnosti mogao da donese ogroman novac Vojvodini. 

- Kabić je imao problem sa temperaturom, posle čega se vraćao malo duže nego što je trebalo. Vanserijski je talenat, pred kojim je velika karijera. Svi jedva čekamo da se vrati i da podigne stadion na noge, on to može. Igrao je možda malo manje od onog što je neko očekivao, ali protiv Rada je proveo na terenu 90 minuta i tada je imao je određenih fizičkih probelma, verovatno zato što je ranije igrao manje. Apsolutno verujem u njega. Takođe, vratili smo mnogo igrača koji su imali malu minutažu. Treba pomenuti sjajna izdanja Novevskog i Neškovića. To je pokazatelj da i pored rezultatskog pritiska možemo dati i njima šansu - zaključio je Dragan Radojičić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija