• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.05.2022

19:26

INTER NASTAVIO TRKU ZA MILANOM! Perišić i Martinez srušili Udineze!

Tanjug/AP

Fudbal

INTER NASTAVIO TRKU ZA MILANOM! Perišić i Martinez srušili Udineze!

Podeli vest

U 35 kolu Serija A fudbaleri Intera pobedili su Udineze rezultatom 2:1

Inter nastavlja trkusa gradskim rivalom, pobedom nad Udinezeom. Iako se činilo da je od prethodnog kola sve gotovo posle one kardinalne greške golmana Radua, nero-azuri, se ipak ne predaju, i igraće do kraja.

U nedelju je Inter osvojio nova tri boda u borbi za titulu. N bivšem "Friuliju", a sada "Dačija" areni prvi je pripretio domaćin kada je Rikardo Bekao u 7.minutu šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je loptu lako uhvatio Samir Handanovič, koji se vratio na gol, i samim tim i svojim saigračima vratio veru i optimizam.

Već u 12.minutu poveo je Inter golom Ivana Perišića koji još jednu utakmicu u nizu postiže gol, ovoga puta, glavom sa pet metara, golman Udinezea Silvestri nije imao šanse da odbrani.

Foto: reuters

Ivan Perišić

Utakmica se u prvom poluvremenu posle gola Perišića kretala baš onako kako želi Simone Inzagi, te je onako kako zna "umrtvio" utakmicu.

Tek u 36.minutu Edin Džeko je sjajno primio loptu, pao, ali se sudija u prvi mah nije oglasio. Igra se nastavila, ali je već na prvom prekid oglasio se VAR. Sudija Kifi je išao da gleda snimak i ispravio grešku i Inter je dobio penal.

Loptu je na belu tačku stavio Argentinac Lautaro Martinez, ali je pogodio stativu,  imao je sreće da mu se lopta vrati i tako je pogodio mrežu za sigurnih 2:0 za goste u 37.minutu.

Foto: Tanjug/AP

 

To je bilo sve vredno pomena u prvom delu susreta. Drugo poluvreme je krenulo takođe vrlo sporo, i ponovo se prvo dešavanje zbilo u kaznenom prostoru gostiju. Lazar Samardžić je pokušao da iznudi jedanaesterac, ali od svega samo je dobio žuti karton, u 69. minutu.

Samo tri minuta kasnije, u 72. Udineze uspeva da smanji rezultat na 1:2. Strelac je bio iglasio Puseto kada je sa desetak metara jakim šutem zakucao loptu u mrežu nero-azura.

Još jedan gol je pao do kraja utakmice, ali se ponovo VAR oglasio i poništio gol Artura Vidala. U finišu meča Inzagi je "krao" vreme i izmenama, ne bi li njegov tim izdržao jer nije bilo prijatno pri kraju utakmice. Na kraju ipak Inter osvaja tri boda.

 

SERIJA A

35. kolo

Subota

Kaljari - Verona 1:2 (0:2)
Pedro 57 - Barak 8, Kaprari 44

Napoli - Sasuolo 6:1 (4:0)
Kulibali 7, Osimen 15, Lozano 19, Mertens 21, 54, Rahmani 80.

Sampdorija - Đenova 1:0 (1:0)
Sabiri 25.

Specija - Lacio 3:4 (2:1)
Adu 9, Agudelo 35, Hristov 56 - Imobile 33pen, Provedel 54ag, Milinković Savić 68, Ačerbi 90.

Nedelja

Juventus - Venecija 2:1 (1:1)
Bonući 7, 76 - Aramu 71.

Milan - Fiorentina 1:0 (0:0)
Leao 82.

Empoli - Torino 1:3 (0:0)
Zurkovski 56 - Beloti 79pen, 87pen, 90+6

Udineze - Inter 1:2 (0:2)
Puseto 72 - Perišić 12, Martinez 37.

20.45  Roma - Bolonja 

Ponedeljak

20.45 Atalanta - Salernitana 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija