• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2022

07:00

NE ZNAM DA LI JE BIO VEĆI ČOVEK ILI TRENER! Ljubiša Tumbaković za "Informer.rs" o Ivici Osimu: Drago mi je što sam bio privilegovan da budem u njegovom društvu

Fudbal

NE ZNAM DA LI JE BIO VEĆI ČOVEK ILI TRENER! Ljubiša Tumbaković za "Informer.rs" o Ivici Osimu: Drago mi je što sam bio privilegovan da budem u njegovom društvu

Podeli vest

Smrt legendarnog trenera Ivice Osima pogodila sve ljubitelje fudbala

Nekadašnji selektor Jugoslavije Ivica Osim preminuo je 1. maja  u 81. godini u Gracu.

Čuveni trener ostavio u dubok trag gde god se pojavio, a pamtiće se da je bio selektor Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine gde smo poraženi u četvrtfinalu od Argentine posle izvođenja penala.

Za "Informer.rs" o Ivici Osimu progovorio je Ljubiša Tubmaković koji se intezivno družio s njim za vreme boravka legendarnog Švabe u Partizanu, a zatim je postao glavni strateg crno-belih posle njegovog odlaska iz kluba.

Foto: starsport/montaža

Ivica Osim

- Sve nas je pogodila ova vest. Za mene je veoma bolan njegov odlazak, ne znam da li je bio veći čovek ili trener, a i kao čovek i kao trener je uradio ogromne stvari - rekao je Ljubiša Tumbaković.

U periodu kada je Ivica Osim bio trener Partizana, Ljubiša Tumbaković je vodio mlađe kategorije crno-belog kluba.

Tumbaković ističe da će večno pamtiti druženje sa Osimom.

- Drago mi je što sam bio privilegovan da budem u njegovom društvu. On je imao običaj da noć pred utakmicu okupi svoje prijatelje i sedi sa njima. Ja sam iz razgovora sa njim mnogo upijao i to mi je mnogo posle pomoglo u trenerskom poslu.

Foto: tanjug

Ljubiša Tumbaković

Dodao je da je bila velika odgovornost preuzeti trenerski posao u Partizanu posle Osimovog odlaska.

- Kad dođete posle tako velikog trenera imate jednu veliku odgovornost. Ja sam našao neku dodirnu tačku s njim, jer on je postavio temelj, a ja sam nastavio - rekao je Tumbaković.

Na kraju je priznao da mu je žao što se duže nije družio sa čuvenim Švabom.

- U Partizanu smo proveli samo 10 meseci zajedno, žao mi je što to nije duže trajalo. Putevi su nam se razišli, ali ostali smo u kontaktu. Najviše smo se viđali kada je on radio u Japanu, a ja Kini - završio je Tumbaković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija