• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

03.05.2022

12:55

EKIPA SA 'ENFILDA' VELIKI FAVORIT U ŠPANIJI! Liverpul prekida bajku Viljareala!

Reuters

Fudbal

EKIPA SA 'ENFILDA' VELIKI FAVORIT U ŠPANIJI! Liverpul prekida bajku Viljareala!

Podeli vest

Engleski tim slavio je 2:0 u prvoj utakmici i bilo bi pravo čudo da večeras ispadne, ali španska "žuta podmornica" već je pravila podvige ove sezone, pa je tako izbacila Juventus i Bajern

Liverpul je spreman da potopi "žutu podmornicu" iz Viljareala i da krene ka sedmoj tituli prvaka Evrope! Slavni engleski klub večeras (21.00, Arena 1 premium) gostuje u predgrađu Valensije u revanš meču polufinala Lige šampiona.

U prvom duelu prošle sedmice na "Enfildu" bilo je 2:0 za "crvene", koji su mogli minimum još toliko golova da postignu. Viljareal je uputio svega jedan udarac ka golu Alisona Bekera, a nije bio ni blizu šanse za postizanje gola. Zbog očigledne razlike u kvalitetu malo ko veruje da će se ekipa Jirgena Klopa okliznuti na stadionu "Keramika" i prokockati sigurnu prednost iz prvog meča.


Vreme je za revanš



Trener španske ekipe Unai Emeri nije se unapred predao mada je svestan da njegov tim udara na mnogo jačeg protivnika.

- Želeli smo pobedu u prvoj utakmici, ali Liverpul nam nije dozvolio da odigramo kako smo planirali. Sada nas čeka poseban meč na našem terenu. Bićemo spremni da pokažemo mnogo više nego u Engleskoj. Naravno, Liverpul je veliki favorit, jači je od nas, ali smatram da možemo da se takmičimo s njima. Mogli smo pred revanš da imamo i gori rezultat od trenutnih 2:0. Ipak, na našem stadionu smo ove sezone igrali jako dobro i zato verujem da možemo prvi da postignemo gol. A onda potom i da jurimo izjednačenje - najavljuje Emeri.

Tijago: Poznajem ih, mogu da nas ugroze


Vezista Liverpula Tijago Alkantara (31) poručuje da njegova ekipa još nije overila polufinale iako mnogi večerašnji revanš smatraju za čistu formalnost. Nekadašnji član Barselone i Bajerna upozorava da Viljareal na svom terenu može da bude naročito opasan.
- Ovo je polufinale Lige šampiona i ekipe koje dođu do te faze moraju biti vrhunske. Zato sam siguran da neće biti nimalo lako u revanšu. Reč je o ekipi koja može da odigra jako dobro u bitnim mečevima. Dobro ih poznajem iz Španije još iz vremena kada sam igrao za Barselonu. Nikada nije bilo lako protiv njih - naglašava Tijago.


Evropski mediji i stručnjaci ne daju velike šanse Viljarealu, štaviše, mnogi su ubeđeni da će finale igrati Liverpul i Mančester siti, koji ima prednost od 4:3 pred sutrašnji revanš sa Realom. Osim toga, engleski novinari smatraju da je došlo vreme da se Jirgen Klop revanšira Unaiju Emeriju za onaj poraz iz finala Lige Evrope 2016. godine. Tada je nemački stručnjak doživeo izgubio od Sevilje, koju je u to vreme predvodio pedantni baskijski strateg.

 

KVOTE

Igraće se produžetak 23,00
Nema produžetka 1,01
Liverpul ide dalje 1,01
Viljareal ide dalje 16,00


Uprava Liverpula je pred ovaj revanš rešila da da vetar u leđa Klopu i ekipi. Zbog toga je iskusnom Nemcu ponuđen produžetak saradnje do 2026. godine, što je on sa zadovoljstvom prihvatio. Nakon potpisivanja samouvereno je poručio da još uvek nije dostigao vrhunac u slavnom klubu.



Proces koji traje



Naravno, gotovo svi su to shvatili kao poruku da ove sezone ide na sve trofeje, pre svega na Premijer ligu i Ligu šampiona. Podsetimo, Liverpul je već osvojio Liga kup i igraće finale FA Kupa.

- Ne mogu da garantujem uspeh, ali stabilnost svakako mogu. Ako budemo uspešni, nemam ništa protiv da uopšte ne idem iz Liverpula. Naravno, ako me budu želeli. Za mene je "Enfild" mesto na kojem želim da budem. Osećamo se kao da smo usred nečega, procesa koji traje, kao i da nismo još uvek dostigli taj vrhunac. Ciljevi su jasni, želimo da se razvijamo i osvajamo trofeje. Sada ćemo se fokusirati na revanš s Viljarealom. Imamo prednost od 2:0 iz prvog meča, ali smo oprezni - poručuje Klop.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija