• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Lj.V.

04.05.2022

07:00

BIO JE NAJVEĆI! Nikola NIkić iskreno o Ivici Osimu:  Niko od njega nije znao više o fudbalu, ne sumnjam da će "Grbavica" poneti njegovo ime!

Printscreen You Tube

Fudbal

BIO JE NAJVEĆI! Nikola NIkić iskreno o Ivici Osimu: Niko od njega nije znao više o fudbalu, ne sumnjam da će "Grbavica" poneti njegovo ime!

Podeli vest

Smrt legendarnog fudbalskog stručnjaka Ivice Osima glavna je tema reigonu

Čuveni fudbaler i trener Ivica Osim preminuo je 1. maja u 81 godini u  Gracu.

Osim je svakako jedna najuvaženijih fudbalskih figura na ovim prostorima. Pamte se njegovi uspesi sa fudbalskim klubom Želejzničar, reprezentacijom Jugoglaslavije, Panatinaikosom, Šturmom iz Graca, Džef Junajtedom i selekcijom Japana.

Jedan od igrača s kojim je Ivica Osim godinama sarađivao je Nikola Nikić čuveni golgeter Želejzničara.

Nikola Nikić je za "Informer.rs" progovorio o uticaju velikog stratega na njega.

- Otišao je najveći trener na ovim prostorima, bio mi je kao otac. On je neko ko je najviše znao o fudbalu, ali pre svega je bio ljudina - istakao je Nikola Nikić.

Foto: starsport/montaža

Ivica Osim

Naš sagovornik je istakao da je Osim bio jednostavan i skroman čovek, ali i inovativan.

- Nije bio jedan od onih koji "izmišljaju toplu vodu", ali ipak bio je prvi čovek na ovim prostorima koji igrao sa tri napadač, još osamdesetih godina i to je jako dobro funkcionisalo - rekao  je Nikola Nikić.

Dodao je da nema dilemu da će legendarna "Grbavica" uskoro promeniti ime.

- On je najveća legenda Željezničara. Zbog njegovih trenerskih dostignuća, mnogi zaboravljaju koliko je dobar fudbaler bio. Pa kada bi on dobio loptu, koliko je bio superioran bio, radio spiker bi rekao poslušajmo sada malo muzike iz studija dok Osim ima loptu. Ne sumnjam da će čuvena "Grbavica" uskoro poneti njegovo ime, to je najmanje što se može uraditi za takvu legendu - dodao je Nikić.

Foto: printscreen

Ivica Osim

Nikić kaže da je imao poseban odnos sa Osimom od samog početka saradnje.

- Ja kad sam se doselio u  Sarajevu kao novi fudbaler Željezničara, živeo sam preko puta njegovog stana. Uvek je pazio na mene i na pravi način je znao da pokaže šta je ispravno. Jednom sam imao neku preteranu izjavu o njemu za mediji, te me je sledeću utakmicu stavio na klupu. Od samog početka meča, publika je skandirala "Hoćemo Nikolu", a on me je odmah poslao na zagrevanje. Kako je duel odmicao, publika je sve jače skandirala, a on mi je u  70. minutu rekao kreni, kada sam počeo da skidam trenerku, rekao je ne ideš na teren, već na tribine, oni te traže. Ipak, sledeću utakmicu sam startovao i sve je bilo kako treba, to je bio njegov način da mi pokaže da ne stvari ne bi trebalo da se rade -  završio je Nikola Nikić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija