• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2022

22:50 >> 22:51

ROSONERI SVE BLIŽI SKUDETU! Tonali HEROJ Milana, PRESKOČENA i Verona! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

ROSONERI SVE BLIŽI SKUDETU! Tonali HEROJ Milana, PRESKOČENA i Verona! (VIDEO)

Podeli vest

Pobedom nad Veronom u 36. kolu rezultatom 3:1 (1:1) fudbaleri Milana vratili su se na lidersku poziciju Serije A i pretekli gradskog rivala Intera

Dominirali su gosti tokom celog susreta, ali je Verona stigla do vođstva, iako je Milan prvi postigao gol.

Rosoneri su poveli u 17. minutu nakon što je Sandro Tonali uspeo da umiri jednu dugu loptu i u situaciji jedan na jedan nadmudri Ivana Ilića, zatim je pogodio mrežu, međutim Danijele Doveri je posle kraće konsultacije sa VAR sobom poništio je pogodak zbog ofsajda.

I onda kazna. Igrao se 38. minut kada je Davide Faraoni iskoristio grešku u odbrani Milana. Kaprari je poslao loptu ka srpskom reprezentativcu Darku Lazoviću, ovaj sa mnogo osećaja preciznim dodavanjem našao Faraonija koji je rutinski zatresao mrežu Menjana za - 1:0.

Nisu posustali izabranici Stefana Piolija, pa su do izjednačenja stigli u finišu prvog poluvremena.

Junak preokreta Rosonera Sandro Tonali postigao je dva gola, od kojih je prvi bio u trećem minutu sudijske nadoknade prvog dela. Na asistenciju Leaa, napadač Milana je pronašao put do cilja i mirniji odlazak na pauzu - 1:1. 

Tek što je počelo drugo poluvreme, Tonali je ponovo bio strelac, a asistent ko drugi nego Leao. Ponovo je ubojiti tandem gostiju odradio sjajan posao, koji je naterao golmana Montipa na novu kapitulaciju i potpuni preokret na semaforu - 1:2.

Konačan rezultat postavljen je u finišu utakmice. Samo dva minuta pošto je ušao na teren umesto Davida Kalabrije, Alesandro Florenci je stavio tačku na pobedu Milana, koja ga je još više probližila osvajanju Skudeta.

Priliku da donese ubedljiviji trijumf Rosonerima imao je Mesijas u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je u kontri šutirao iznad prečke. To, međutim, nije pokvarilo slavlje gostiju, koji su na dva kola pre kraja nikad bliži novom peharu u italijanskom šampionatu.

SERIJA A, 36. kolo

Petak
Inter – Empoli 4:2 (2:2)
Romanjoli 40ag, Martines 45, 64, Sančes 90+4 – Pinamonti 5, Aslani 28
Đenova – Juventus 2:1 (0:0)
Gudmundson 87, Krišito 90+7 – Dibala 49

Subota
Torino – Napoli 0:1 (0:0)
Ruis 73
Sasuolo – Udineze 1:1 (1:0)
Skamaka 6 – Nujtink 77
Lacio – Sampdorija 2:0 (1:0)
Patrik 41, Alberto 59

Nedelja
Specija – Atalanta 1:3 (1:1)
Verde 30 – Murijel 16, Đimsiti 73, Pašalić 87
Venecija – Bolonja 4:3 (2:1)
Henri 4, Kijine 19, Aramu 78, Jonsen 90+3 – Orsolini 45+2, Arnautović 55, Šuten 68
Salernitana – Kaljari 1:1 (0:0)
Verdi 68p – Altare 90+9
Verona – Milan 1:3 (1:1)
Faraoni 38. - Tonali 45+3, 50, Florenci 87.

Ponedeljak
20:45 Fiorentina – Roma

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija