• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2022

19:40 >> 19:26

KAPITEN REKAO KRAJ! Legenda Juventusa odlučila da se povuče na kraju sezone!

Tanjug/AP

Fudbal

KAPITEN REKAO KRAJ! Legenda Juventusa odlučila da se povuče na kraju sezone!

Podeli vest

Kapiten Juventusa Đorđo Kjelini objavio je da završava igračku karijeru na kraju ove sezone

Nakon poraza u finalu kupa Italije Kjelini je pred kamerama javno objavio da mu je ovo jedan od poslednjih mečeva u crno-belom dresu. Odigraće još samo utakmicu sa Lacijom u Torinuu u poslednjem meču sezone na domaćem terenu.

U ponedeljak ću se oprostiti od mog stadiona protiv Lacio, a onda ću videti da li ću igrati u Firenci", rekao je Kjelini aludirajući na gostovanje Juventusa Fiorentini u poslednjem kolu. 

On je rekao da se nada da je na mlađe igrače u timu preneo bar malo onoga što zna i u šta veruje. Sada njima prepušta da predvode ovaj klub.

Foto: AP PHOTO

Đorđo Kjelini u duelu sa Kristijanom Ronaldom

- Od sada je sve na momcima, nadam se da će nastaviti da baštine vrednosti koje sam im preneo. Osećam se kao da sam im stariji brat i nadam se da su sve što sam im pričao razumeli. Mislim da sam uradio sve što sam mogao i došlo je vreme da odem jer sam srećan svime što sam ovde postigao - dodao je iskusni defanzivac.

Sa 37 godina on je spreman da okači kopačke o klin i za sada je njegova odluka da se posveti trenerskom poslu.

- Napustiću Juventus ali ću ostati njegov najveći navijač jer jednom kad obučeš crno-beli dres više nema skidanja. Videću šta ču da uradim. Voleo bih da ostanem ovde i polako krenem na put da postanem trener, ali imam mnogo da učim - otkrio je on.

Foto: AP PHOTO

Đorđo Kjelini u dresu reprezentacije Italije

Đorđo Kjelini karijeru je počeo u ekipi Livorna u Livornu, odakle je prešao u Romu ali za "vučicu nikada nije zaigrao. Posle dve sezone na pozajmici u "njegovom" Livornu kupio ga je Juventus, ali ga je i Juve prvo poslao na pozajmicu u Fiorentinu. Od kada se vratio sa pozajmice iz Firence neizostavni je deo Juventusove odbrane.

Za crno-bele iz Torina odigrao do sada je odigrao 559 mečeva, i stigao 36 puta da se upiše u strelce. Osvojio je devet titula prvaka Italije, a sa reprezentacijom svoje zemlje postao je prevak Evrope 2020 godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija