• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2022

18:20 >> 15:36

REKONSTRUKCIJA U BAJERNU! Ovaj napadač napušta klub!

Tanjug/AP

Fudbal

REKONSTRUKCIJA U BAJERNU! Ovaj napadač napušta klub!

Podeli vest

Bajern Minhen našao se u problemima s napadačima. Robert Levandovski i Serž Gnabri odbili su potpisati nove ugovore s bavarskim velikanom, a trenutni im ističu u leto 2023. godine

Procene li u Bajernu da će biti teško zadržati ova dva sjajna igrača da nemaju šanse za ih zadrže u klubu, verovatno će pokušati prodati obojicu već u predstojećem prelaznom roku kako bi na njima koliko-toliko zaradili, i doneli im neki deo novca za nova pojačanja. Levandovski i Gnabri su na izlaznim vratima "Alijac stadiona" 

Glavni urednik Bilda za fudbal Kristijan Falk potvrdio je da je njihovim saznanjima Bajern već započeo pregovore saa čak četvoricom igrača kao zamenu za pomenutu dvojicu.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna

U pitanju su klasični napadači Sebastijan Aler Iiz Ajaksa i Saša Kalajdžić iz Štutgarta, i krulni napadači Sadio Mane iz Liverpula, te Usman Dembele iz Barselone. 

Od pomenutih ofanzivaca Mane je najveća zvezda, a Saša Kalajdžić najveće iznenađenje sa spiska Hasana Salihamidžića.

Čini se da je Sadio Mane iz Liverpula najskuplja moguća akvizicija od sve četvorice, jer je Senegalac jedan od najvažmojih igrača u sistemu Jirgena Klopa. Po sajtu transfermark sjajni krilni igrač procenjuje se na 80 miliona evra, ali Bajern se i dalje nada jer Mane nije produžio ugovor sa ekipom sa "Enfilda" koji mu ističe 2023. godine.

Foto: Tanjug

Sadio Mane

S druge strane, Saša Kalajdžić nije tolika zvezda kao Mane,. Austrijski reprezentativac srpskog porekla prošle sezone igrao je brilijantno za Stutgart u Bundesligi gde je u 33 utakmice upisao 16 golova i dodao pet asistencija. Kalajdžić je opasan u igri glavom zahvaljujući visini od dva metra te vrlo dobro sarađuje sa Hrvatom Bornom Sosom. Ove sezone su ga ipak  usporile povrede pa je igrao samo 15 utakmica i postigao šest pogodaka.

Dembeleu ugovor istječe, Haller je dugoročno vezan

Usman Dembele nije hteo da potpiše novi ugovor sa Barselonom te bi za Katalonce te bi to bio pored Koutinja jedan od najvežih promašaja u istoriji kluba. Ipak, Ćavi ga je vratio u startnih 11 te je mladi Francuz proigrao. Ali je u  2022. godini postigao je samo jedan gol, ali je asistirao čak 11 puta.

Foto: Reuters

Usman Dembele i Felipe Kutinjo

Po trenutnoj situaciji, Bajern bi ga mogao dovesti čak besplatno, ali Barselona je ponovo otvorila pregovore oko novog ugovora sa mladim Francuzom.Igrao je već u Bundesligi, briljirao je u Dortmundu kao 19-godišnjak te se tada i prodao u Barsu, tako da mu ne bi bio problem da se privikne na takav način.

Foto: Tanjug/AP

Sebastijan Aler

Sa Sebastijanom Alerom je situacija drugačija. Francuz je vezan ugovorom  sa Ajaksom do 2025. godine. U Holandiji igra sjajno, postigao je  je 21 gol i ima  sedam asistencija u prvenstvu, dok je ove sezone u Ligišampiona u osam utakmica postigao 11 pogodaka.

Proveo jedve sezone u u Nemačkoj, gde je igrao u paru sa Lukom Jovićem u šicu napada Ajntrahta iz Frankfurta od 2017. do 2019. godine Transfermarkt mu ga procenjuje na  na 30miliona eura.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija