Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2022

22:10

NAJGORI JE OD SVE DECE! Tadića OBOŽAVAJU u HOLANDIJI, a on diše za Ajaks!

Tanjug/AP

Fudbal

NAJGORI JE OD SVE DECE! Tadića OBOŽAVAJU u HOLANDIJI, a on diše za Ajaks!

Podeli vest

Dušan Tadić ponovo je zadivio holandsku javnost

Srpski fudbaler Dušan Tadić nije proglašen igračem godine u Holandiji, ali ni u njegovom Ajaksu. Ta odluka podigla je mnogo prašine budući da srpski as dominira poslednjih godina u dresu Kopljanika. 

Javnost u Holandiji saglasna je da je Tadić ključan za uspehe Ajaksa poslednjih godina, a to je prizao i nekadašnji as PSV-a Arnold Bruging. 

- Za mene je on opet MVP. I ja sam u jednom trenutku mislio da je to Entoni ali kada pogledate kakav je doprinos Tadić dao, onda shvatite da Ajaks ne može bez njega. I ove sezone je igrao ludački dobro - jasan je Brungnik. 

Hvalospevi o Tadiću stižu sa svih strana, a posebno oduševljen je Davi Klasen. 

- Većina nas je odrasla u Ajaksu. Ajaksovci smo ’do koske’, ali Dušan je ’najgori’ od svih. Iako nije odrastao u Ajaksu. To nisam u životu video. Toliko ima jak osećaj pripadnosti klubu da je to neverovatno... Pogotovo kada igramo protiv PSV Ajndhovena ili Fajenorda. Pogled mu se tada promeni. Deluje kao opsednut. Vidi mu se u očima koliko želi da pobedi. I to nas sve insipriše. Tada vidite najbolju verziju Tadića. Uvek ide prvi i staje u našu odbranu. Neki ljudi u Holandiji gledaju na to drugačije ali verujte mi da bi svaki klub želeo da ima Tadića zbog fudbalskih kvaliteta i karaktera koji poseduje. Znam da je mnogima iritantan ali uglavnom je u pitanju ljubomora jer nije igrač njihovog kluba. Mi uživamo u tome jer takav Tadić nam rešava utakmice. Uvek je tu da preuzme odgovornost - rekao je Dejvi Klasen. 

Foto: ap photo

Ne krije vezista Ajaksa da je srpski reprezentativac umeo da bude "težak" kada ekipi ne ide, ali baš zbog toga su Kopljanici uspevali da naprave dobre rezultate. 

- Ume da bude nezgodan u svlačionici s vremena na vreme. Ali baš zbog toga smo nekada uspevali da preokrenemo utakmice. On očekuje sve od svakoga jer i on daje sve od sebe. On nije samo primer vrhunskog profesionalca već i vođe. Samo dođe i kaže: ’Sutra posle utakmice svi idemo da jedemo u tom i tom restoranu’. Uvek ga zanima šta je sa saigračima i kako im je. Dušan Tadić je primer kapitena. Ja kada odigram loše, povučem se u sebe. Tadić se nikada ne povlači već konstantno radi na tome da gura tim napred. Možda su mu sada brojke manje nego prošle sezone, ali čovek je kao kao strelac i asistent učestvovao u preko 30 golova - ističe Klasen. 

Bivši reprezentativac Holandije, Ibrahim Afelaj, takođe je oduševljen partijama Dušana Tadića u dresu Ajaksa toko prethodnih godina. 

- Ako mu pogledate statistiku u Ajaksu, počnete da štucate. Neverovatan je! Taj momak ima toliko osećaja u levoj nozi da to nije normalno... Neki pričaju da nije više brz da bi igrao po krilu, a pogledajte koliko je centaršuteva i asistencija imao. Mnogo je vešt igrač. Sada su ga malo povukli u sredinu i opet je sjajan - dodao je Afelaj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija