• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2022

09:10

VICEPRVAK SRBIJE MORA TEŽIM PUTEM! Pobeda Ajntrahta OTEŽALA posao srpskom predstavniku!

Starsportphoto

Fudbal

VICEPRVAK SRBIJE MORA TEŽIM PUTEM! Pobeda Ajntrahta OTEŽALA posao srpskom predstavniku!

Podeli vest

Klub iz Frankfurta je posle 42 godine osvojio evropski trofej, savladavši u finalu Lige Evrope boljim izvođenjem penala Glazgov Rendžers

Ovakav epilog nije išao na ruku vicešampionu Superlige Srbije, koji će posle trijumfa Nemaca morati težim putem da stigne do grupne faze evropskog takmičenja.

Ajntraht je trijumfom obezbedio direktnu vizu za evropsku elitu, iako je bio 11. u Bundesligi, a Nemačka će prvi put imati čak predstavnika u Ligi šampiona (Bajern, Dortmund, Leverkuzen i Lajpcig su izborili to mesto).

Promašeni penal Arona Remzija najviše će zaboleti, po svemu sudeći - Partizan! Ako crno-beli ne osvoje titulu u poslednjem kolu, moraće zaobilaznim putem do grupne faze takmičenja u kome su Kostić i drugovi slavili.

Ukoliko Crvena zvezda ne izgubi u nedelju od Voždovca na Marakani, peti put uzastopno okitiće se šampionskim peharom i igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Obzirom da je takav epilog realniji nego trijumf Zmajeva, uz "moranje" Partizana protiv Radničkog iz Niša, zahvaljujući koeficijentu, izabranici Dejana Stankovića krenuće od 3. runde kvalifikacijau za mesto u evropskoj eliti.

Foto: Tanjug

Fudbaleri Ajntrahta sa peharom Lige Evrope

Samo dve prepreke imaće crveno-beli do Lige šampiona, a u slučaju da ne uspeju, imaju garantovanu drugu šansu u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, kao i osigurano mesto u grupi Lige konferencije ukoliko padnu i na popravnom.

Da je Rendžers slavio u Sevilji, viceprvak Srbije našao bi se u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i u njemu bio povlašćen. To bi automatski značilo mesto u grupi Lige konferencije.

Dakle, Partizan će, ako ne osvoji titulu, morati da krene evropsku sezonu od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali i ukoliko prođu u plej-of neće biti među nosiocima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija