• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2022

13:05 >> 13:18

KUGLICE SU REKLE SVOJE! Određen DOMAĆIN finala Kupa Srbije!

Starsportphoto

Fudbal

KUGLICE SU REKLE SVOJE! Određen DOMAĆIN finala Kupa Srbije!

Podeli vest

Za pehar najmasovnijeg takmičenja boriće se večiti rivali Crvena zvezda i Partizan, koji će u reprizi potonjeg finala odlučivati kome će pripasti pehar

Još ranije odlučeno je da se finale igra 26. maja u Beogradu, a kako klubovi nisu mogli da se dogovore oko domaćinstva, njega je odredio žreb.

Voljom kuglica odlučeno je da domaćin bude Crvena zvezda.

Podsetimo, Partizan je u polufinalu eliminisao Vojvodinu rezultatom 2:1, dok je Crvena zvezda deklasirala Novi Pazar sa 8:0.

I prošle sezone finale kupa igrano je na stadionu "Rajko Mitić", kada su izabranici Dejana Stankovića posle boljeg izvođenja jedanaesteraca stigli do trofeja i "duple krune".

Posle 120 minuta nije bilo golova, dok je na penalima Zvezda slavila rezultatom 4:3.

Klub sa Marakane je pehar osvajao rekordnih 25 puta, a crno-beli imaju devet pehara manje.

Foto: Starsportphoto

fudbaleri Zvezde osvajači Kupa Srbije u prošloj sezoni

Partizan je, ipak, uspešniji za jedan pehar u 21. veku. Od 2001. godine Partizan je u drugom po važnosti domaćem takmičenju pobeđivao 11 puta, a Crvena zvezda 10.

Kada se pogleda period posle odvajanja Srbije od Crne Gore, Parni valjak je četiri puta dizao trofej, dok su crveno-beli imali tu čast četiri puta. Treba reći da su i fudbaleri Vojvodine u tom periodu dva puta bili najbolji u najmasovnijem takmičenju, a po jednom Jagodina i Čukarički.

Finale Kupa Srbije najčešće je igrano na stadionu Partizana u Humskoj ulici - sedam puta, zatim na stadionu Rajko Mitić - četiri, a po jednom u Kruševcu, Gornjem Milanovcu, Surdulici i Nišu.

 Narednog četvrtka igraće se novi Večiti derbi, ako ne bude pobednika u 90 minuta uslediće produžeci dva puta po 15 minuta, ako se rezultat ne bude promenio pristupiće se izvođenju penala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija