• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.05.2022

16:01 >> 18:59

DODELJENE MAJSKE NAGRADE!Laureati FSS, Preković, Mikec... (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

DODELJENE MAJSKE NAGRADE!Laureati FSS, Preković, Mikec... (VIDEO)

Podeli vest

Najveće društveno sportsko priznanje u Srbiji - Majske nagrade, dodeljene su danas u Narodnoj skupštini

Majske nagrade tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, kao i sportskim stručnjacima i novinarima.

Među laureatima u više kategorija našli su se Fudbalski savez Srbije, u čije ime su nagradu primili selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, potpredsednik FSS Nenad Bjeković i generalni sekretar Jovan Šurbatović, kao i Sportski savez Priboja, Tekvondo klub Galeb, karatistkinja Jovana Preković, Čongor Baranj (kuglanje), sportski stručnjak Goran Mikec, direktor Antidoping agencije Milica Vukašinović Vesić...

 

 

Ove godine laureati su:
Fudbalski savez Srbije (najbolji nadležni nacionalni granski savez)
Sportski savez Priboj (najbolji teritorijalni sportski savez)
Tekvondo klub Galeb (najbolja organizacija u oblasti sporta)
Mirko Puzović (životno delo)
Jovana Preković (sportistkinja u olimpijskom sportu)
Čongor Baranj (sportista u neolimpijskom sportu)
Zdravko Savanović (najbolji spprtista sa invaliditetom)
Dr Milica Vukašinović Vesić (najbolji sportski funkcioner)
Goran Mikec (najbolji sportski stručnjak)
Sašo Ilijoski (najbolji sportski novinar)

Za poseban doprinos razvoju sporta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije predsednik SSS Davor Štefanek i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladimir Ilić uručili su Specijalno priznanje Milošu Rajičeviću PU Grad Beograd. 
Ovo priznanje je dokaz odlične saradnje Sportakog saveza Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u oblasti Sport u policiji.

U ime laureata obratila se direktorka Antidoping agencije Milica Vukašinović Vesić, koja je zahvalila na velikom priznanju i istakla da je Majska nagrada bila i ostala značajno priznanje u svetu sporta.
Svečanoj dodeli Majske nagrade prethodila je i Redovna sednica Skupština SSS.

Pored usvajanja redovnih godišnjih izveštaja, jedna od tačaka dnevnog reda bila je i izbor generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije. Na predlog predsednika SSS Davora Štefaneka jednoglasno, svih 167 delegata Skupštine, izabralo je Gorana Marinkovića za novog - starog generalnog sekretara za mandatni period 2022 - 2026.

Prisutnima se obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je zahvalio dobitnicima što su doneli radost naciji i direktno ili indirektno uticali na bolje rezultate u srpskom sportu.

- Srpski sport obara rekorde u bilo kom sportu da se takmiči. Timski duh je nešto što krasi sve nas, zahvaljujem svima vama što ste učinili da budemo ponosni na vas, a danas posle godina izazova, sigurni smo da ćemo obarati još veće rezultate - poručio je Udovičić.

On je naglasio da će se svi i dalje truditi da opravdaju poverenje, a to je da Srbija, kako je istakao, sa razlogom bude zemlja svetskih šampiona.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek čestitao laureatima.
- Izuzetno nam je drago što svake godine imamo veliku konkurenciji za Majsku nagradu. A to ukazuje da sportisti i sportski funkcioneri iz godine u godinu svojim radom ostvaruju odlične rezultate, a sport u Srbiji napreduje. Čestitam svim laureatima, Srbija se ponosi njima. Takođe, moram se zahvaliti generalnom sekretaru SSS Goranu Marinkoviću na dosadašnjoj uspešnoj saradnji. Još četiri godine nastavljamo kao dokazano dobar tim da nadograđujemo instituciju Sportskog saveza Srbije i sport u našoj zemlji - rekao je Štefanek. 

Reč je potom uzeo i Goran Marinković.

- Zahvaljujem se na poverenju predsedniku Štefaneku i svim delegatima. Želim da rad Sportskog saveza Srbije bude na još višem nivou, planovi su veliki, lestvica je visoko podignuta i želimo da sve zacrtano ostvarimo. Vrednim radom i dobrim timom, zajedno možemo sve - istakao je Marinković. 

Jedna od dobitnica i olimpijska šampionka, karatistkinja Jovana Preković rekla je za Tanjug da joj najnovije priznanje pokazuje veličinu postignutog uspeha.

- Izuzetno sam srećna i srce mi je ispunjeno, jer sam na lep način predstavila mladim nadama lep put i primer kako može iz malog mesta da se dođe do vrha - rekla je karatistkinja iz Aranđelovca.


Skupu je prisustvovao i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59