• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2022

20:39

LALATOVIĆ ZAGRMEO POSLE PORAZA! Šta će nam VAR, ako se ne KORISTI? Evo šta kaže o PONUDI iz Banjaluke!

Starsportphoto

Fudbal

LALATOVIĆ ZAGRMEO POSLE PORAZA! Šta će nam VAR, ako se ne KORISTI? Evo šta kaže o PONUDI iz Banjaluke!

Podeli vest

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca poraženi su u poslednjem kolu plej-auta Superlige Srbije od Metalca rezultatom 1:2, a trener domaćih Nenad Lalatović imao je zamerke na suđenje

Šefa struke Kragujevčana razbesnela je odluka arbitra da isključi napadača Radničkog Đorđa Maksimovića, koji je klubu iz srca Šumadije doneo najvažniji trijumf u sezoni nad Proleterom iz Novog Sada u 35. kolu, kada su izborili baraž.

Lalatović je naglasio da glavni arbitar utakmice protiv Metalca (1:2) u poslednjem kolu Superlige Pavle Tomić odbio da se konsultuje sa VAR sobom u situaciji u kojoj je Maksimović dobio direktno isključenje, pa zbog toga neće moći da računa na svog napadača u predstojećem baražu za opstanak u fudbalskoj eliti.

- Želim samo da pitam - šta će nama VAR, kada se u Kragujevcu nikada ne gleda? Ajde makar u baražu da gledamo VAR. Krivo mi je da je igrač koji nas je doveo do baraža dobio direktno isključenje i da neće biti u situaciji da igra ovako važne utakmice za svoju karijeru, od koje će jedna pred našim navijačima biti odigrana pred 10.000 ili 15.000 navijača. U toj situaciji nije bilo prevelikog trzaja rukom, pritom glavni sudija odlučuje da ne kontaktira VAR nego nego dodeljuje da dodeli crveni karton. Zbog čega onda imamo VAR. Hajde da gledamo snimak, da vidimo da li je bio crveni ili nije - rekao je Lalatović za Arenu Sport.

Prošlo je 14 dana otkako je predsednik takmičarske komisije Superlige Miodrag Janković istakao da klubovi iz Prve lige Srbije nemaju uslova za instalaciju VAR sistema i da praktično ne postoje šanse da on bude u upotrebi u mečevima doigravanja za popunu preostalih mesta u elitnom rangu za narednu sezonu. 

Foto: printscreen

Nenad Lalatović

Trener Kragujevčana je pozvao publiku da pokaže kompletnoj javnosti zbog čega Radnički treba da bude u Superligi i naredne sezone.

- Znam da su svi bili sigurni da ćemo ispasti, ali Radnički neće ispasti jer imamo kvaltiet. Kragujevac i srce Šumadije zaslužuju da gledaju superligaški fudbal. Pozivam navijače da dođu da nas podrže, bez njih ne može. Neka dođe svaki Kragujevčanin na stadion da pokažemo zbog čega ovaj klub zaslužuje da igra u Superligi.

Osvrnuo se šef stručnog štaba Radničkog i na nedavnu informaciju da je blizu dogovora sa Borcem iz Banjaluke.

- Jesu me kontaktirali, ali rekao sam im da ću odličiti 5. juna. Radnički je veliki klub, baš kao što je i Borac iz Banjaluke. Od toga da li ću ostati u Kragujevcu zavisi od razgovora između mene i kluba, da li ću ostati u srpskom fudbalu to ću videti tek 5. juna. Sada molim sve navijače da nam pomognu da ostanemo u ligi - izjavio je Nenad Lalatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija