• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2022

18:55 >> 19:20

NEVIĐENA DRAMA U PREMIJER LIGI! Građani BLICKRIGOM ODBRANILI TITULU! Gundogan za 6 minuta BACIO Etihad u TRANS! Suze na Enfildu! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

NEVIĐENA DRAMA U PREMIJER LIGI! Građani BLICKRIGOM ODBRANILI TITULU! Gundogan za 6 minuta BACIO Etihad u TRANS! Suze na Enfildu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Mančester Sitija odbranili su titulu u Premijer ligi, pošto su kod kuće savladali Aston Vilu rezultatom 3:2 (0:1)

Nikad veća drama za šampionsku titulu u Premijer ligi. Ušli su u poslednje kolo fudbaleri Mančester Sitija sa dva boda više od Liverpula i pobedom nad Aston Vilom su obezbeđivali odbranu pehara.

Tako, međutim, nije mislio Stiven Džerard, legenda Redsa na klupi tima sa Vila parka šokirao je Etihad, pošto su njegovi izabranici na poluvremenu vodili sa 1:0

Kada je Kutinjo u 69. minutu pogodio za 0:2, sve se otvorilo fudbalerima Liverpula, koji su u tim trenucima igrali 1:1 protiv Vulvsa.

Međutim, usledio je blickrig Građana koji su za samo šest minuta zahvaljujući Ilkaju Gundoganu preokrenuli rezultat u svoju korist.

Iskusni vezista je dva puta bio precizan, u 76. i konačno u 81. minutu za 3:2, dok je Fil Foden u 78. doneo izjednačenje Građanima.

Slavlje navijača Mančester Sitija moglo je da počne. Građani su šampioni drugu godinu zaredom!

Liverpul se dugo mučio sa Vulvsima, ali je na kraju uspeo da trijumfuje sa 3:1.

Vođstvo Vukovima doneo je Neto već u trećem minutu, da bi Mane izjednačio u 24. Senegalcu je u 54. minutu poništen gol, ali je kamen sa srca navijačima domaćih skinuo Mo Salah pogotkom u 84. minutu.

Ipak, tada je Siti već bio preokrenuo rezultat protiv Vile, tako da je pogodak Egipćanina bio jalov za Redse.

Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi postavio je Robertson, posle asistencije Firminja.

 

Čelsi je spustio zavesu na Stamford Bridžu teškim trijumfom nad otpisanim Votfordom (2:1). Imali su Stršljenovi bod u džepu, koji im ništa ne bi značio, ali je Barkli golom u sudijskoj nadoknadi sprečio novu bruku Plavaca.

Prethodno je Haverc doneo vođstvo Tuhelovom timu, dok je Gosling izjednačio u 87. minutu, na asistenciju Masine.

Totenhem je pregazio poslednjeplasirani Norič sa 5:0 i plasirao se u Ligu šampiona, a po dva gola postigli su Dejan Kuluševski i Son, dok se u strelce upisao i kapiten Pevaca Hari Kejn.

Na taj način "petarda" Arsenala protiv nejakog Evertona (5:1) nije imala značaj, pošto će Tobdžije u narednoj sezoni igrati u Ligi Evrope.

Kako je igrao cele sezone, tako se i završio košmar Mančester junajteda, porazom od Kristal Palasa u Londonu - 0:1. Jedini gol za domaćina postigao je Vilfred Zaha u 37. minutu.

Lids je pobedom nad Brentfordom od 2:1 izborio opstanak u Premijer ligi, pošto je Njukasl savladao Barnli na gostovanju istim rezultatom.

Mančester Siti, Liverpul, Čelsi i Totenhem igraće u Ligi šampiona naredne sezone, Arsenal i Mančester junajted u Ligi Evrope, a Vest Hem u Ligi konferencija.

Novi članovi Premijer lige su Fulam i Bornmut, dok će treći član biti poznat posle finala baraža u kome se 29. maja sastaju Notingem Forest i Šefild junajted. Ispali su: Barnli, Votford i Norič.

PREMIJER LIGA, (POSLEDNJE) 38. kolo

Arsenal – Everton 5:1 (2:1)

/Martineli 27, Nketija 31, Sedrik 56, Gabrijel 59, Odegard 82 – Van de Bek 45+3/

Brentford – Lids 1:2 (0:0)

/Kanjos 78 – Rafinja 56pen, Herison 90+4/

Brajton – Vest Hem 3:1 (0:1)

/Veltman 50, Gros 80, Velbek 90+2 – Antonio 40/

Barnli – Njukasl 1:2 (0:1)

/Korne 69 – Vilson 20pen, 60/

Čelsi – Votford 2:1 (1:0)

/Haverc 11, Barkli 90+1 – Gosling 87/

Kristal Palas – Mančester Junajted 1:0 (1:0)

/Zaha 37/

Lester – Sautempton 4:1 (0:0)

/Medison 49, Vardi 74, Perez 81, 90+6 – Vord-Prauz 79pen/

Liverpul – Vulverhempton 3:1 (1:1)

/Mane 24, Salah 84, Robertson 89 – Neto 3/

Mančester Siti – Aston Vila 3:2 (0:1)

/Gundogan 76, 81, Rodri 78 – Keš 37, Kutinjo 69/

Norič – Totenhem 0:5 (0:2)

/Kuluševski 16, 64, Kejn 32, Son 70, 75/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Uskoro opširnije....


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija