• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

25.05.2022

06:43

BIVŠI ASOVI VEČITIH PRED FINALE KUPA SRBIJE NA "MARAKANI"! Zvezda je favorit, ali Partizan nije otpisan!

Starsportphoto

Fudbal

BIVŠI ASOVI VEČITIH PRED FINALE KUPA SRBIJE NA "MARAKANI"! Zvezda je favorit, ali Partizan nije otpisan!

Podeli vest

Očekujem da odbranimo duplu krunu, kao što je to uradila moja generacija 2007, ali neće biti lako, kaže Dušan Anđelković * Zvezda je u prednosti, i to ne blagoj, ali verujem u pobedu Partizana, poručuje Albert Nađ


Crvena zvezda će biti favorit u sutrašnjem (18.00, Arena 1 premijum) finalu Kupa Srbije na "Marakani", ali Partizan je i te kako sposoban da iznenadi i dođe do trijumfa, poručuju bivši fudbaleri večitih rivala Dušan Anđelković i Albert Nađ!


Crveno-beli su već osvojili domaće prvenstvo i nadaju se da će drugi put zaredom uzeti duplu krunu. Zvezda je jednom već ostvarila takav uspeh, 2007. godine, a deo tog tima bio je Dušan Anđelković.
25 PUTA

OSVOJILA JE CRVENA ZVEZDA TROFEJ NACIONALNOG KUPA, A PARTIZAN 16

Pokazali snagu



Nekadašnji levi bek Zvezde veruje da izabranici trenera Dejana Stankovića mogu da ponove dostignuće ostvareno prvi i jedini put u istoriji kluba pre 15 godina.

- Realno je da Crvena zvezda ove sezone odbrani duplu krunu, kao što smo mi uradili 2007. Utakmice sa Partizanom su uvek bile neizvesne i nikad ne znate šta može da se desi, ali Zvezda je toliko jaka i stabilna i ne vidim kako išta može da krene loše po nju. Pokazala je snagu kad je zaostajala za crno-belima pet bodova, pobedila je u ključnom derbiju, što je odlučilo trku za titulu - ističe Anđelković.

Ipak, bivši defanzivac upozorava da će Partizan biti silno motivisan da bar donekle spase sezonu i ne dozvoli da treću sezonu zaredom ostane bez ijednog trofeja.

Foto: Starsportphoto

Zvezda i Partizan se bore za novi trofej



- Prednost Zvezde je što se igra na "Marakani", mada očekujem i mnogo navijača Partizana na tribinama. Njihov tim je prilično poljuljan, ali možda će igrači crno-belih skupiti snagu i odigrati dobro ovu utakmicu, jer im je to poslednja prilika da spasu sezonu. Ipak, verujem u pobedu Crvene zvezde - zaključuje Anđelković.

Piksi dolazi na finale Kupa


Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi prisustvovaće finalu Kupa, koje će u četvrtak od 18.00 časova na "Marakani" odigrati Crvena zvezda i Partizan. Biće ovo prvi susret crveno-belih i crno-belih koji će Stojković pratiti uživo od momenta kad je postao selektor pre godinu i tri meseca.


Partizan je tokom sezone imao pet bodova više u odnosu na Zvezdu, ali nije uspeo da ih sačuva. U Humskoj su, razumljivo, razočarani takvim ishodom. Nekadašnji kapiten crno-belih Albert Nađ ipak veruje da ekipa trenera Aleksandra Stanojevića može do utešne nagrade u vidu pehara Kupa Srbije.

- Pošto sam 'grobarčina', onda kažem da će pobediti Partizan. To mislim i navijački i emotivno. Šalu na stranu, znam šta znači igrati derbije i ne pobeđuje uvek onaj ko je trenutno u boljoj situaciji. Crvena zvezda jeste u blagoj, zapravo ne u blagoj, nego u ozbiljnoj prednosti. Osvojila je titulu, pritom se Kup igra na "Marakani", što joj je takođe olakšavajuća okolnost. Ipak, ne pobeđuje uvek favorit, tako da verujem u pobedu Partizana - jasan je Nađ.



Uvek je važno



Nekadašnji borbeni vezista ističe da je Partizan sam sebe doveo u tešku situaciju.

- Mogu slobodno da kažem da su crno-beli sami izgubili titulu. Da su je osvojili, ne bi bili pod pritiskom. Nisam u svakodnevnom kontaktu sa igračima, pa ne znam kako sad razmišljaju. Da li jedva čekaju da se utakmica završi i da budu slobodni ili hoće po svaku cenu da osvoje taj trofej. Ono što znam jeste da derbi nikad nije beznačajan, a u ovom je ulog trofej - kaže Nađ.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija