• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2022

07:37

HAOTIČNE SCENE U TIRANI! Žestoko PESNIČENJE huligana, Italijani i Albanci u SUKOBU! Krenuli da ruše zgradu Edija Rame! Divljali i Holanđani! (VIDEO)

printscreen Twitter

Fudbal

HAOTIČNE SCENE U TIRANI! Žestoko PESNIČENJE huligana, Italijani i Albanci u SUKOBU! Krenuli da ruše zgradu Edija Rame! Divljali i Holanđani! (VIDEO)

Podeli vest

Vruću uvertiru imao je finalni meč Lige konferencija između Rome i Fejenorda, koji je večeras na programu u Tirani (21) na stadionu "Eir Albanija"

Samo dan uoči finala Lige konferencija, u kojoj se sastaju italijanska Roma i Fejenord iz Roterdama, na stadonu "Eir Albanija" u Tirani, na ulicama albanske prestonice viđeni su užasni nemiri.

Vinovnici haosa su ultrasi oba kluba, javljaju albanski mediji, a na društvenim mrežama je osvanuo snimak koji možda i najbolje opisuje situaciju koja vlada po celoj Tirani i kolika je mržnja između Albanaca, Rimljana i Holanđana.

Video koji dolazi iz bašte jednog kafića, gde je došlo do pesničenja i žestokog sudara grupe albanskih mladića i pristalica Fejenorda, najbolje opisuje "zategnutost" situacije.

Ujedno, više policajaca je povređeno i zbrinuto u bolnicu sa lakšim povredama posle okršaja sa huliganima oba kluba, na nekoliko lokacija u gradu tokom čitavog dana.

Ultrasi nisu zaobišli ni nevine ljude u gradu, koji su se slučajno tu našli. Razlupali su i nekoliko kola, napravili su ogromnu materijalna šteta na nekoliko mesta kuda su prošli huligani u svom pohodu.

Kako prenosi portal "Panorama sport", grupa navijača Vučice, koja je inače sve vreme bila u pratnji policije, napala je i zgradu premijera Albanije!

Tom prilikom su se ponašali vrlo agresivno i pokušali da unište natpise na njoj. Ultrasi rimskog kluba su sve vreme i agresivno reagovali na smernice policije koji je od njih tražila da se suzdrže od sukoba sa holandskim navijačkim grupama.

Tokom tog incidenta, povređena su pomenuta dvojica policajaca koji su odmah prevezeni u bolnicu da bi im se ukazala medicinska pomoć. Policija je posle nekoliko minuta preuzela kontrolu nad situacijom, opkolila je prostor i udaljila italijanske huligane, koji su palicama i čvrstim predmetima predstavljali opasnost za svakog građanina koji se tu nalazio.

Ništa manje opasni nisu bili ni navijači Fejenorda, koji su na drugom kraju grada bili spremni na obračuna sa svima ko im se nađe na putu.

Još jedan albanski medij izveštava da je jedan 45-godišnji građanin dobio batine od holandskih navijača, jer im je dobacio "Roma".

Utakmica između Vučice i Fejenorda na programu je od 21 sat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija