• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.05.2022

15:32

ŽELI NOVI EVROPSKI PEHAR U KOLEKCIJI! Murinjo juri trofej Lige konferencija

AP/Photo

Fudbal

ŽELI NOVI EVROPSKI PEHAR U KOLEKCIJI! Murinjo juri trofej Lige konferencija

Podeli vest

Fudbaleri Rome, predvođeni Žozeom Murinjom, večeras igraju finale protiv Fejenorda na stadionu u Tirani (21.00) * Ovo takmičenje je važno i ozbiljno ga shvatamo, kaže Posebni

Bitku za prvi, istorijski trofej Lige konferencija večeras će voditi fudbaleri Rome i Fejenorda (21.00, RTS 1)!

Finale trećeg po jačini UEFA takmičenja biće odigrano na Nacionalnom stadionu u Tirani, a za trenera "vučice" Žozea Murinja (59) ovo će biti prilika da poveća svoju kolekciju evropskih titula!



'Vučica' posti od 2008.



Portugalac je tokom bogate karijere dva puta osvajao Ligu šampiona (sa Portom i Interom), jednom nekadašnji Kup UEFA (sa Portom), a potom i Ligu Evrope (sa Mančester junajtedom). Gledajući kompletnu statistiku, Posebni je sa pet klubova podigao čak 25 pehara.

Poslednji put Rimljani su trofej osvojili pre 14 godina, odnosno 2008, kada su slavili u Kupu Italije. Sada u duel sa holandskim timom ulaze kao blagi favoriti.

Ištvan Kovač glavni sudija

Rumun Ištvan Kovač (37) određen je za glavnog sudiju na večerašnjem finalu Lige konferencija u Tirani. Njemu će ovo biti prvi put da deli pravdu u meču za trofej nekog velikog takmičenja. Pomagaće mu sunarodnici Vasil Florin Marinesku i Ovidiju Artene, dok će arbitar u VAR sobi biti Marko Fric iz Nemačke.


- Voleo bih, pre svega, zbog navijača i igrača Rome da osvojimo pehar. Oni tako nešto dugo nisu osetili. Manje sam egocentričan, više sam klupski čovek. Neki bi rekli da sam možda i mekan - rekao je Murinjo.

Foto: AP/Photo

 



On je dodao da Ligu konferencija svi treba da cene i poštuju, jer to nije nimalo lako takmičenje.

- Bilo je kritika kada je sve počelo. Međutim, svi su videli polufinale sa 70.000 gledalaca u Rimu, pune stadione u Marseju, Lesteru, Roterdamu... Ovo takmičenje je postalo važno, zato i veliki klubovi moraju ozbiljno da shvate Ligu konferencija - naglasio je Murinjo.

EVROPSKE TITULE
ŽOZEA MURINJA

2 Lige šampione
1 Kup UEFA
1 Liga Evrope

Napadački do kraja



I u Fejenordu imaju jasnu računicu - a to je da podignu četvrti evropski trofej u istoriji. Klub sa čuvenog stadiona "Tiganj" bio je 1970. godine prvak Evrope, dok je 1974. i 2002. osvajao Kup UEFA. Na putu do Tirane crveno-beli su eliminisali i Partizan u osmini finala, a njihov trener Arne Slot (43) ne krije da veruje trijumf nad "vučicom".

- Roma je izuzetno težak protivnik, a Murinjo trener koji odlično zna kako se stiže do titula. Ipak, mi želimo da nastavimo sa sjajnim partijama ove sezone i sigurno nećemo menjati naš napadački stil igre. Samo najbolji mogu da dođu u situaciju da se bore za pehar, pa je logično da ćemo u finalu imati jakog rivala. Međutim, ni njima neće biti lako, jer moji momci imaju glad za uspehom i ogroman potencijal - poručio je Slot.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija