• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2022

08:45

PRVI PUT U ISTORIJI - PREMIJER LIGA NIKADA RANIJE NIJE POČELA! Evo kada startuje NOVA SEZONE u Superligi, Bundesligi...

Tanjug/AP

Fudbal

PRVI PUT U ISTORIJI - PREMIJER LIGA NIKADA RANIJE NIJE POČELA! Evo kada startuje NOVA SEZONE u Superligi, Bundesligi...

Podeli vest

Većina evropskih liga ustanovila je kalendare za iduću sezonu koja će zbog Svetskog prvenstva u fudbalu biti prekinuta na pola

Katar će u novembru i decembru okupiti najbolje svetske reprezentacije na Mundijalu i tako na pola prekinuti klupske sezone. Izvesno je da će zbog odluke FIFA da se Svetsko prvenstvo igra krajem godine doći do ogromnih pomeranja u kalendaru, a brojne lige već su donele odluku kada će početi nova sezona. 

Superliga Srbije igrenuće mnogo ranije u odnosu na ostatak sveta, a termin za početak nove sezone u srpskom fudbalu zakazan je za 8. jul. Ipak, posledica Svetskog prvenstva je činjenica da će superligaši biti bez takmičarskih utakmica od 13. novembra kada će odigrati 20. kolo pa sve do 11. februara 2023. godine. 

Premijer liga, koja je u najvećem fokusu javnosti, počinje već 6. avgusta i trajaće sve do 12. novembra kada će se fudbaleri pridružiti svojim reprezentacijama i krenuti put Katara. Englezi će potom pauzirati narednih 11 sedmica, odnosno do "Boxing Day-a". Kraj sezone zakazan je za 28. maj, dakle sedam dana kasnije od ove takmičarske godine. 

Foto: Tanjug

Nemci, odnosno Bundesliga, će u narednu sezonu početi dan ranije u odnosu na Premijer ligu - 5. avgust. Ono što je specifično u elitnom nemačkom rangu je činjenica da se igrači neće vratiti u svoje klubove po okončanju Mundijala, već fudbala neće biti sve do 20. januara. Poslednje kolo pre Svetskog prvenstva biće 15. u sezoni i igraće se od 11. do 13 novembra. 

Sa druge strane, Italijani kreću sedam dana kasnije u odnosu na Premijer ligu i Bundesligu. Serija A će startovati 13. avgusta i igraće se sve do 13. novembra nakon čega je najavljena pauza do početka januara. Ipak, tamošnja "elita" imaće pravo da tokom Svetskog prvenstva organizuje prijateljske mečeve kako bi ekipe ostale u formi i tokom pauze. Poslednja utakmica u sezoni, ukoliko sve bude po kalendaru, biće odigrana 4. juna. 

Španska Primera do sada je najrezervisanija po pitanju kalendara, a jedino poznato je da La Liga startuje 12. avgusta. Najverovatnije će se voditi istom računicom kao i ostatak Evrope, pa će se fudbal u Španiji igrati sve do 13. novembra, ali za kada je zakazan nastavak prvenstva još uvek nije poznato. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija