• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2022

21:39

DANSKA JE PRECRTANA! Orlići PORUČUJU u glas - NIJE VAŽNO ime rivala!

fss.rs

Fudbal

DANSKA JE PRECRTANA! Orlići PORUČUJU u glas - NIJE VAŽNO ime rivala!

Podeli vest

Kadetska reprezentacija Srbije izborila je plasman među četiri najbolje selekcije u Evropi i već ispisala istoriju kao najuspešnija srpska ekipa u tom izrastu

U nedelju, 29. maja (20,00), izabranike selektora Radovana Krivokapića očekuje još jedan meč za istoriju (stadion u Netanji), polufinalni duel sa aktuelnim prvakom Evrope, Holandijom.

Ekspedicija Srbije, posle četvrtfinalnog meča sa Danskom (2:1) napustila je Herzliju (okrug Tel Aviva) i prešla u Ramat Gan (drugi deo okruga Tel Aviva), gde u hotelu Kfar Makabia borave svi učesnici polufinalnih mečeva Prvenstva Evrope u Izraelu.

Drugog dana boravka igrači su imali aktivacioni trening, a u kasnim poslepodnevnim satima, odradiće poslednji trening pred meč sa četvorostrukim prvacima Evrope. Selektor Radovan Krivokapić zajedno sa saradnicima uradio je analizu rivala, večeras će ona biti predstavljena igračima, naravno uz jedan obavezan motivacioni detalj.

Srbija, ona šira fudbalska javnost, sada je verovatno prvi put čula za Miloševića, Lijeskića, Majstorovića, Serafimovića, Stankovića, Simića, Đekića, Šljivića, Bubnja i ostale momke, fantastičnu grupu talentovanih igrača koja ima neverovatnu hemiju. Sa karakterom pobednika svakom rivalu će ukazati poštovanje, a onda učinite sve da ga na terenu porazi.

Foto: fss.rs

fudbaleri Srbije

 

Neverovatan je put ovih momaka do četiri najbolje selekcije u Evropi, uostalom i sam selektor Radovan Krivokapić ne krije da je put kroz kvalifikacije, ali i na šampionatu, bio pun trnja i kamenja. I konstatovao, tako se postaje veliki šampion. A kako razmišljaju orlići, najbolji je možda primer Jan Karlo Simić, čije reči potpusuje svaki saigrač. Na pitanje, kakva su očekivanja za meč sa Holandijom, dobićete (ne)očekivan odgovor.

- Ista kao i pred svaki drugi meč. Nama nije važno ime rivala, jer gledamo prvo sebe. Verujemo u sebe, naš timski duh, snagu. Tu smo najjači. Sve poštujemo, ali sebe najviše. Imamo selektora i stručni štab koji vode računa o svakom detalju, na nama je da sve to na terenu pretočimo u delo. I do sada smo imali uspeha. Želimo u finale - ističe Jan Karlo Simić, strelac prvog gola protiv Danske i nastavlja:

- Fantastičan osećaj. U ovako važnom meču, za sve nas istorijskom, postići gol u dresu koji ti je najdraži, to je za mene ostvarenje jednog sna. Moram reći da sam isti takav gol postigao dan ranije na treningu, kada nas je selektor postavio da vežbamo prekide. Sa istog mesta je Stanković centrirao, a ja bio na mestu koje je "predviđeno" - ističe Simić.

Bilo je možda onih koji su na trenutak posumnjali u konačan ishod, pogotovo posle izjednačujućeg gola Danske?

- Ne, za nas reč sumnja ne postoji. Kao što ne postoji prvi ili devedeseti minut. Bez obzira na rani gol, za nas utakmica kao da je tek počela. Koliko puta smo samo kretali iz minusa, pa se vraćali i pobeđivali. Ova generacija ima jak karaketer, nikad se ne predaje i mi se borimo do kraja. Protiv Španije smo primili gol, pa ostali sa igračem manje. Svaka druga selekcija bi se predala, mi nismo. I Bog nas je nagradio.

Po svemu do sada prikazanom, jedan je od najboljih defanzivnih igrača na šampionatu, zajedno sa Serafimovićem i Majstorovićem.

Foto: fss.rs

 

- Ja se uvek trudim da dam sve od sebe. Ulazim u meč maksimalno skoncentrisan, znam šta mi je zadatak. U defanzivi se ne plašim nikoga, slušam savete selektora, uvek dobijemo dobru analizu rivala i njihovih pojedinaca. Znali smo da nas očekuje teška i neizvesna utakmica, uostalom radi se o meču četvrtfinala Evropskog prvenstva. Pogledajte samo ko je ostao iza naših leđa. Nemačka, Italija, Španija, Belgija…A mi smo i dalje ovde.

Momak rođen u Nemačkoj, ali utisak je da niko ne voli Srbiju više od njega. Zato ne čudi ni odgovor na pitanje, kako se uklopio u grupu, sistem koji je drugačiji od onog u Nemačkoj?

- Lako, jer u reprezentaciji nismo saigrači, mi smo braća, porodica. Tako funkcionišemo na terenu i van njega, između utakmica. Svi se družimo, svi smo kao jedan. Imamo međusobno poštovanje, šala je uvek prisutna. Za mene je Srbija porodica i nemam reči da opišem koliko sam srećan što nosim ovaj dres.

Na kraju neizbežno pitanje, da li vidi Srbiju u finalu?

- Svi je vidimo, svi mi koji smo ovde u Izraelu. Od selektora i njegovih saradnika do nas igrača. To je naš san od prvog dana, čak i onda kada smo možda bili otpisani u kvalifikacijama. Rasli smo zajedno i došli do skoro samog kraja. Ostale su još dve stepenica, prva je 29. maja. Da li ćemo je preskočiti? Zar neko još sumnja u nas, naše srce, naš karakter. Znate kako, selektor nam je rekao, momci važno ja da mi damo svoj maksimum, da možemo posle da se pogledamo u ogledalo. I to je najveća istina. Možemo da izgubimo, ovo je sport, ali srce mora biti na terenu. I biće protiv Holandije kao što je bilo u svakom meču od prvog dana našeg okupljanja - zaključio je Jan Karlo Simić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija