• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2022

19:00 >> 22:06

ŠTETA... SRBIJA PROPUSTILA ŠANSU ZA EVROPSKU TITULU! Penali SKUPO koštali Orliće! (VIDEO)

FSS

Fudbal

ŠTETA... SRBIJA PROPUSTILA ŠANSU ZA EVROPSKU TITULU! Penali SKUPO koštali Orliće! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Srbije eliminisani su u polufinalu Evropskog prvenstva pošto je Holandija bila bolja u penal seriji

Nema sumnje da su dečaci rođeni 2005. godine pokazali da budućnosti u srpskom fudbalu ima. Jovan Milošević raste u napadača vrhunske klase i pitanje je časa kada će biti član seniorske reprezentacije, Aleksandar Stanković krupnim koracima grabi da nadmaši oca Dejana Stankovića, ali je iznad svega toga timska igra koju gaje Orlići.

Nažalost, ovoga puta su penali skupo koštali naš nacionalni tim pošto je posle regularnog dela utakmice bilo 2:2! Jedini penal u seroko promašio je Mateja Radonjić, a apsolutni heroj Lala je golman Tristan Kujsten! 

Srbija je bila bolji rival, imala pet stopostotnih prilika u prvom poluvremenu, ali lopta nije htela u gol. Nekoliko pokušaja zaustavio je Kujsten, ali je najveći "krivac" što Orlići nisu vodili prečka koja je u samo 100 sekundi dva puta zaustavila udarac Jovana Mijatovića. 

 

 

Da stvar bude gora Holanđani su na startu drugog poluvremena uspeli da povedu posle nespretne reakcije naše odbrane. Loptu je "učačkao" Van Dujven, ali se Orlići ni posle toga nisu predali. Naprotiv, zaigrali su verovatno najbolji fudbal od kako su na turniru, a neposredno pre kornera koji je doneo izjednačenje sa tribina se čulo - "EVO GAAA"! 

Loptu je na prvu stativu ubacio Aleksandar Stanković, Jovan Milošević je bio najviši u skoku i preciznim udarcem u dalji ugao matirao Kujstena. Srbija je stigla do izjednačenja, osetila "krv" ranjenog protivnika, a sve to je surovo kaznio Jovan Mijatović. 

 

 

Stanković je poslao sjajnu loptu u ugao, stigao je do nje Kosta Nedeljković i uputio centaršut na Jovana Miloševića. Napadač Vojvodine pokušao je "makazicama" da ugrozi Kujstena, ali nije najbolje zahvatio loptu koja je stigla do Mijatovića, a treći put "biser" Crvene zvezde nije mogao da promaši. Srbija je posle samo pet minuta igre stigla do velikog preokreta. 

Nažalost, selekcija Srbije se nakon vođstva povukla, izgubila na tempu što je rezerivsta Klajn uspeo da kazni. Stefan Džodić nije smeo da dira vezistu Lala zbog žutog kartona, Klajn je ušao u kazneni prostor doturio loptu do Slorija koji poravnava na 2:2, a o drugom finalisti odlučila je penal lutrija! 

Srbija - Holandija   2:2 (0:0)

Strelci: Milošević 50, Mijatović 55 - Van Dujven 47, Slori 74

Netanja Stadion, Netanja    Sudija: Henrik Nalbandian

Srbija: Lijeskić - Nedeljković, Simić, Serafimović - Đekić, Stanković, Džodić, Šljivić, Bukinac - Milošević, Mijatović

Holandija: Kujsten - Rovers, Blokzi, Hujsen, Brajnburg - Vos, Miseu, Milambo  Slori, Van Dujven, Badadi

Tok meča:

Penali: 

3:4 - Sigurni su bili Klajn i Serafimović!

2:3 - Stativa je pomogla Šljiviću i vratila loptu u gol! Srbija smanjuje prednost Lala!

1:3 - Dagugel je plasirao loptu u levu stranu, dok je Lijeskić otišao desno! Nije mogao golman Srbije ništa u ovoj situaciji!

1:2 - Promašaj Mateje Radonjića... Pročitao je sada Kujsten šut Zvezdinog veziste, Holanđani imaju ogromnu prednost!

1:2 - Ponovo po sredini gola šutiraju Holanđani, imao je Luka Lijeskić loptu "na nozi"!

1:1 - Pročitao je Kujsten šut Aleksandra Stankovića, ali je kapiten Srbije sjajno gađao i matirao golmana Holandije! 

0:1 - Din Hujsen siguran je sa bele tačke, šutirao je u sredinu gola, dok je Luka Lijeskić otišao u desnu stranu! Sada će šutirati Aleksandar Stanković!

Drugo poluvreme: 

95. minut - Kraj utakmice! O finalisti će odlučivati penali! 

90. minut - Još pet minuta nadoknade! 

83. minut - Umorni su fudbaleri Srbije, nema više snage u Orlićima. Sve je izvesnije da ćemo gledati penale budući da produžetaka u ovom uzrastu nema!

78. minut - Izmena u ekipi Srbije, teren napušta Stefan Džodić zbog žutog kartona, a na terenu je Miodrag Pivaš! 

73. minut - Uspevaju Holanđani da kazne sporu reakciju srpske odbrane! Slori je sačekao dobar centaršut rezerviste Klajna i lako matira Luku Lijeskića - 2:2!

 

 

70. minut - Totalna inicijativa Holanđana od kako je Srbija preokrenula, lopta je mahom u nogama Vosa, ali se Orlići odlično i organizovano brane!

65. minut - Ostaje desetka Holandije Miseuji bez žutog kartona iako je bilo evidentno da je simulirao penal nakon što je Lijeskić ukrao loptu. 

60. minut - Sreća je sada pogledala Srbiju, Miseuji je pobegao svom čuvaru, okrenuo Jan Karla Simića, obišao i golmana Luku Lijeskića, ali kada ja trebao da pošalje loptu u gol proklizao je te je mreža Orlića ostala netaknuta!

55. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Preokret Orlića! Loše je zahvatio loptu Milošević, ona je stigla na nogu Jovanu Mijatoviću koji je zakucao iza leđa Kujstena - 2:1!

 

 

52. minut - Dobra šansa za Holanđane preko Vosa, ali je vezista Ajaksa loše šutirao! 

50. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Fantastičan odgovor Orlića! Sjajno je Aleksandar Stanković ubacio loptu na prvu stativu, Milošević je bio najviši u skoku! Srbija se ekspresno vraća u igru - 1:1!

 

 

47. minut - Nažalost, kazna je stigla Orloiće! Van Dujven je iskoristio asistenciju Slori koji je sjajnim driblingom izbacio Bukinca. Napadač Holandije uhvatio je Lijeskića na krivoj nozi, te se lopta polako ukotrljala u gol...

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Kraj prvog poluvremena! 

44. minut - Nestvarno... Orliće ponovo zaustavlja preča, ponovo je šutirao Jovan Mijatović sa ivice kaznenog prostora posle asistencije Stefana Bokinca! Velika šteta što Srbija nema makar gol prednosti pred kraj prvog poluvremena!

 

 

42. minut - Najbolja šansa do sada! Jovan Mijatović je presekao loše dodavanje Brajnburga, ušao u kazneni prostor, savladao Kujstena, ali je prečka sada zaustavila napadača Srbije. Već peta propuštena prilika za Orliće...

37. minut - Sada opasnost pred golom Luke Lijeskića, šutirao je Vos sa trideset metara, a lopta je samo prohujala pored leve stative! 

32. minut - ŠTETA, ŠTETA, ŠTETA! Mogao je Kosta Nedeljković da iskoristi centaršut Bukinca i matira golmana Kujstena, ali se Holanđanin dobro snašao. Ipak, lopta je sela na volej Aleksandru Stankoviću i ponovo je golman Lala sjajno intervenisao!

 

 

29. minut - Polako se Orlovi oslobađaju pritiska, sada su Mijatović i Bukinac kombinovali na desnoj strani, ali je Rovers uspeo da se izbori i raščisti opasnost. Na drugoj strani šutira Blokzi za dvadesetak metara. 

25. minut - Dobro se brani Srbija, sada je Isak Badadi šutirao iz očaja budući da Holanđani nemaju rešenje za čvrst bedem pred golom Luke Lijeskića. 

20. minut - Bez potrebe je sa gol linije stričao Luka Lijeskić i oborio Van Dujvena, razmišljao se Nalbandian nakon faula koji karton da pokaže golmanu Srbije, ali je Lijeskić imao sreće i dobio samo žuti! 

18. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Kosta Nedeljković da donese prednost Srbiji, ali je sjajno reagovao Kujsten. Lopta je prošla iza leđa Brajnburgu, stigla do ofanzivca naše reprezentacije koji je gađao dalji ugao, ali je golman Lala pročitao njegovu nameru i zaustavio udarac, ostaje 0:0!

 

 

16. minut - Dobar nalet Holanđana, Van Dujven je pobegao po levoj strani, poslao loptu u srce kaznenog prostora, ali nije do njeg stigao Badadi! 

12. minut - Sporna situacija pred kaznenim prostorom Holandije, Đuro Đulio Đekić je navodno napravio faul nad Brajnburgom, čini se greška sudije, prvi je do lopte stigao bek reprezentacije Srbije. Propala je dobra šansa Orlića! 

7. minut - Prvi ozbiljniji nalet Srbije, povukao je Stefan Bukinac loptu, poslao je na Miloševića, ali je glavni arbitar Henrik Nalbandian odlučio da je to faul u napadu! 

5. minut - Holandija kontroliše dešavanja na početku utakmice, izabranici Radovana Krivokapića za sada koncentrisani na odbranu svog gola. Sa druge strane, Lale ne uspevaju da probiju bedem pred golom Luke Lijeskića!

1. minut - Utakmica je počela!

19:15 - Dobro došli na lajv prenos polufinala Evropskog prvenstva za kadete. Sve detalje sa utakmice Srbije i Holandije možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

РЕЋИ ЋУ САМО ЈЕДНО.КАТАСТРОФАЛНО ВОЂЕЊЕ УТАКМИЦЕ ОД СТРАНЕ КРИВОКАПИЋА.МИ СМО ПОКАЗАЛИ ЗА 2 СТЕПЕНИКА ВИШУ КЛАСУ ОД ХОЛАНЂАНА,А ИЗГУБИЛИ СМО !!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija