• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2022

22:49

ODVEO IH JE NA MUNDIJAL, ALI NEĆE IĆI U KATAR! Gigs podneo OSTAVKU na mesto SELEKTORA!

Fudbal

ODVEO IH JE NA MUNDIJAL, ALI NEĆE IĆI U KATAR! Gigs podneo OSTAVKU na mesto SELEKTORA!

Podeli vest

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs podno je ostavku na mesto selektor Velsa

Uspeo je Vels da se plasira na Svetsko prvenstvo, ali bi ostrvska selekcija u Katar mogla da ide sa novim selektorom. Rajan Gigs je rešen da se povuče sa klupe kako njegovi lični problemi ne bi ometali i uticali na atmosferu unutar ekipe tokom priprema za Mundijal. 

Rajan Gigs je optužen za fizički napad na bivšu devojku i njenu rođenu sestru, a u avgustu ga očekuje novo pojavljivanje pred sudom. 

Legendarni napadač Mančester junajteda je selektor od 2018. godine, ali od novembra 2020. ne obavlja svoju funkciju sa klupe. Glavni razlog su upravo problemi sa zakonom i postupak koji se vodi protiv njega. Ipak, on je još uvek zvanično selektor iako je Rob Pejdž "vršilac dužnosti". 

Foto: reuters

Upravo je Velšanin predvodio reprezentaciju kroz baraž i odveo je na Svetsko prvenstvo na kom Vels nije bio pune 64 godine.

- Posle dugo razmišljanja doneo sam odluku da se povučem sa svoje pozicije selektora muške fudbalske reprezentacije Velsa, i ta odluka stupa odmah na snagu - izjavio je Gigs.

Mesto privremenog selektora u novembru je preuzeo Robert Pejdž i uspeo je sa reprezentacijom da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Bila je čast i privilegija voditi nacionalnu selekciju, ali je sasvim ispravno da se FA Velsa, stručni štab i igrači pripremaju za Svetsko prvenstvo bez spekulacija oko pozicije svog selektora. Tužan sam što ne možemo da nastavimo ovaj put zajedno, jer verujem da će ovi momci učiniti našu zemlju ponosnom na našem prvom svetskom prvenstvu od 1958. godine - istakao je Rajan Gigs.

Odmah je usledilo i saopštenje FS Velsa:

- Fudbalski savez Velsa se zahvaljuje Gigsu na vremenu provedenom na mestu selektora i ceni odluku koju je doneo, koja je u najboljem interesu velškog fudbala - istakao je savez u saopštenju za javnost.

Vels će na svetskom prvenstvu igrati u Grupi B zajedno sa Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Iranom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija