• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

22.06.2022

07:01

NA DANAŠNJI DAN "ORLOVI" PORAŽENI OD ŠVAJCARSKE U RUSIJI! Stepi: Brih mi se izvinio za penal nad Mitrovićem!

Fudbal

NA DANAŠNJI DAN "ORLOVI" PORAŽENI OD ŠVAJCARSKE U RUSIJI! Stepi: Brih mi se izvinio za penal nad Mitrovićem!

Podeli vest

Feliks Brih mi je rekao da je svestan da je Srbiju oštetio za penal protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu i da mu je veoma žao zbog toga, kaže Dragoslav Stepanović za Informer. Odgovorio sam mu da je sve to deo fudbala, dodaje srpski stručnjak

Stepanović kaže da nije ni nameravao da Brihu natrljava na nos događaj koji je pre četiri godine obeležio Mundijal u Rusiji, ali je doskorašnjeg međunarodnog sudiju očigledno grizla savest.

Foto: Starsportphoto

 

- Ja sam vodio s klupe jedan tim na toj revijalnoj utakmici, a Brih je bio sudija. Krenuo sam ka njemu da se pozdravimo, ali čim sam mu prišao, Brih je povikao: "Jao, Stepi, nemoj sad i ti da me ribaš zbog onog penala!" Zbunio sam se u prvi mah i pitao o kom penalu je reč, a on mi je odgovorio: "Pa, penal za Srbiju protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu. Znam da sam pogrešio, svestan sam, trebalo je da sviram prekršaj nad Mitrovićem. Žao mi je, ali šta sad da radim?" Rekao sam mu da nećemo o tome da pričamo, da je sve to deo fudbala i da život ide dalje - priča Stepanović za Informer.

Grize ga savet

Prišao sam mu samo da se pozdravimo, a on je viknuo: "Jao, Stepi, nemoj i ti da me ribaš zbog onog penala"
Dragoslav Stepanović
 

"Orlovi" su na današnji dan pre četiri godine poraženi od Švajcarske 2:1 u drugom kolu grupe E u Kalinjingradu i time su praktično eliminisani sa Svetskog prvenstva, jer su posle toga morali da pobede Brazil da bi prošli dalje.

 

Meč sa "sajdžijama" ostao je upamćen po sramnom ponašanju Šiptara iz švajcarske reprezentacije, Granita Džake i Džerdana Šaćirija, ali i po tome što je Brih propustio da u 72. minutu pri rezultatu 1:1 dosudi čist penal za Srbiju.

Štefan Lihštajner i Fabijan Šar držali su obema rukama Mitrovića u šesnaestercu dok je srpski as pokušao da šutne ka golu Švajcarske.

Foto: Reuters

 



Sudijama je najteže
 

Za razliku od Stepanovića, koji se gospodski poneo u razgovoru sa Brihom, teško je poverovati da bi neki od aktera meča u Kalinjingradu čak četiri godine kasnije tako mirno podneo priznanje austrijskog sudije.

I njemu je sudija "došao glave"

Dragoslav Stepanović podseća da je 1992. godine sa Ajntrahtom ostao bez već viđene titule u Bundesligi takođe zbog greške sudije.
- Igrali smo protiv Hanze u Roštoku i 10 minuta pre kraja pri rezultatu 1:1 sudija Alfons Berg nije svirao čist penal za nas. Izgubili smo 2:1 i ostali bez titule, a ja sam ostao bez krune karijere. Cela Nemačka je videla penal sem njega. Kad sam promovisao svoju knjigu "Život ide dalje", pozvao sam Berga da bude moj gost i da pružimo jedan drugom ruku, a on je odbio - podseća Stepanović.

- Nikad nisam voleo da kritikujem sudije, jer sam svestan da im uopšte nije lako. Na terenu imate 22 igrača, pa još po 22 na klupi, zatim dva stručna štaba i desetine hiljada gledalaca. Svi će u deliću sekunde drugačije videti i doživeti neku situaciju na terenu- rekao je Stepanović i dodao:

- Arbitrima nije lako da donose odluke u tim stresnim situacijama. Pogotovo nisam pristalica onoga da posle utakmice kritikujete sudiju zbog jedne greške, a što ne kritikujete svojih 11 igrača koji za 90 minuta nisu mogli da daju gol!? - objašnjava Stepanović.

Foto: Starsportphoto

 

Srbija i Švajcarska sastaće se ponovo u grupi G na Svetskom prvenstvu u Kataru i to u poslednjem kolu grupne faze 2. decembra.

Biće to prilika da "orlovi" naplate dugove iz Kalinjingrada.







 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija