• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2022

07:32

ZDRAVKO MAMIĆ OBOŽAVA SRBE: Ljubav koju dobijam iz Srbije namam ni u porodici!

Fudbal

ZDRAVKO MAMIĆ OBOŽAVA SRBE: Ljubav koju dobijam iz Srbije namam ni u porodici!

Podeli vest

Zdravko Mamić, bivši predsednik zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo, inače osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, već četiri godine živi u Međugorju, ne krije da voli Srbe i Srbiju

Bivši prvi čovek Dinama Zdravko Mamić govorio i o srpsko-hrvatskim odnosima, kao i da ima mnogo prijatelja iz Srbije.

Mamić ima prijatelje u Srbiji

 - U kontaktu sam sa prijateljima i poznanicima iz Srbije i na to sam silno ponosan. Ja takvu ljubav, koju uživam u Srbiji, maltene nisam doživeo u sopstvenoj porodici -  kazao je za Sportal Zdravko Mamić i poslao poruku političarima u regionu:

- Upravo je to poruka našim političkim elitama, da se okrenu stvarnosti, da ne lažu svoje narode i da nas više puste da radimo u miru. Jer mi ekonomski odlično sarađujemo, hrvatska mladež se provodi u Beogradu, a srpska po hrvatskom primorju. Eto divnog primera. Kada glasamo na fudbalskim forumima, onda se mi dogovaramo, glasamo za kanidata iz Hrvatske ili Srbije. Iz Dinama ili Zvezde. Bili smo svetska sportska sila. Danas, kada bismo se spojili u sportu bivše republike, nema sportske sile koja bi nam bila ravna.

Foto: printscreen

Zdravko Mamić

Protiv Zdravka Mamića se vodi sudski proces u Hrvatskoj, da je "prisvojio 6.000.000 evra Dinamovog novca".

- Nisam "kokošar", kao što je većina ljudi koja vodi državu i klubove. Koji se pomame posle prve ponude. Ja sam bio nepotkupljiv. Ja sam njih stavio u mašinu, kako bi od njih uzeo novac. Pa su, na primer, nudili za nekog igrača pet miliona, plus tri meni sa strane. Ja sam rekao "ne, već sav novac, i to 15 miliona, na račun Dinama". I tako je uvek bilo. A evo kakvu su mi zahvalnicu dali. Da sam taj isti Dinamo, koji sam digao na noge, vinuo u visine i pozicionirao na mapi Europe, "tobože" pokrao. Nestvarno... Kao da se desna strana mozga posvađa s levom. Neopisivo. Nema logike. Ponoviću, nema velike mudrolije, ja sam cenio svoj klub, igrače i sebe. I nisam dozvoljavao odlazak u klub koji prvi pošalje ponudu. Vodio sam računa i u kakve će sredine ići.

Zdravko Mamić je otvoreno pričao i o odnosnu sa asom Real Madrida Lukom Modrićem. 

 - Kada sam obavestio Luku Modrića da ne može u Njukasl, i u neke druge klubove, da je imao nož, “zaklao” bi me. I on to piše u svojoj knjizi. Da mi je to zamerio, da nije hteo pogledati ni mene ni mog brata. A ja sam hteo, da pored finansijskog, i njegov sportski put bude pravi. Konačno, moj sin ga je prodao u Totenhem, jedan od najvećih klubova na svetu. Odatle ga je prodao u Real. I onda kada ga je prodao u Real i izgradio karijeru, a uzeli smo ga sa 14 godina kao ratnog izbeglicu, on je "udario pedalu" mom sinu, koji ga više ne zastupa. Silno sam ponosan na Modrićevu karijeru. On je neponovljiva osoba, kada je u pitanju predanost sportu i sve ove velike rezultate je zaslužio - izjavio je Mamić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija