• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2022

11:43

ĆERKI DAVAO SAMO 1.000 EVRA MESEČNO! Lekcija legendarnog fudbalera koji je bio u zatvoru: Ako hoće više para, mora da zaradi!

printscreen

Fudbal

ĆERKI DAVAO SAMO 1.000 EVRA MESEČNO! Lekcija legendarnog fudbalera koji je bio u zatvoru: Ako hoće više para, mora da zaradi!

Podeli vest

George Popesku, jednog od najboljih fudbalera istočne Evrope 90-ih godina, kaže da je njegova ćerka imala džeparac od 1.000 evra dok je studirala u Barseloni i da je to bilo malo, ali da je sama morala da zaradi novac

Bivši rumunski reprezentativac, koji je u jednom delu karijere kao kapiten predvodio Barselonu, volonterski pomaže fudbalskom klubu Farul, čiji je predsednik. Popesku je u braku sa Luminatom Hadži, sestrom legendarnog Georgija Hadžija, sa kojim ima dvoje dece, Nikolasa i Mariju.

Teško je u Barseloni sa 1.000 evra

- Ćerka mi je diplomirala na jednoj od najboljih poslovnih škola na svetu. Studirala je u Barseloni, a ja sam joj plaćao školarinu, smeštaj i davao joj svakog meseca 1.000 evra. Četiri godine svakog meseca po 1.000 evra - rekao je Popesku.

Rumun je pojasnio kako to zaista izgleda kada živite u Barseloni.

- U Barseloni je teško preživati sa 1.000 evra. Na fakultet je putovala okolnim putevima po planinama jer nije želela da plaća putarinu od četiri evra. To znači da je na raspolaganju dnevno imala 30 evra. Ako hoće više novca, neka radi. Novac ne može da se razbacuje. Teško je i toliko zaraditi. Rekao sam joj 1.000 evra i ništa više. Treba voditi računa o novcu.

Popesku je spomenuo i sina Nikolasa, koji igra za juniore Farula, a mesečno zaradi 500 evra.

- Niko ima 500 evra mesečno od kluba. Toliko dobijaju igrači koji napune 16 godina i potpišu ugovor. Hrani se u klupskim prostorijama, a ja mu plaćam smeštaj. Ostale troškove pokriva od tih 500 evra. Hoće više novca? Neka zaigra za bolji i veći klub i zarađivaće.

Popesku je inače 2014. godine osuđen na tri godine i mesec dana zatvora zbog pranja prilikom transfera nekoliko fudbalera, ali je izašao nakon nešto više od godinu i po dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija