• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2022

22:43

Zvezdi dodatno OLAKŠAN put do LIGE ŠAMPIONA! OVO SU MOGUĆI RIVALI! Izraelci PONIZILI grčkog velikana, crveno-beli na KOLENIMA! (VIDEO)

REUTERS/Alkis Konstantinidis

Fudbal

Zvezdi dodatno OLAKŠAN put do LIGE ŠAMPIONA! OVO SU MOGUĆI RIVALI! Izraelci PONIZILI grčkog velikana, crveno-beli na KOLENIMA! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Makabija iz Haife plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u revanšu savladali Olimpijakos u Pireju sa 4:0 (1:0) i tako otvorili Crvenoj zvezdi put do Lige šampiona

Niko nije mogao da veruje u ovakav epilog, naročito posle 1:1 u Izraelu, koji su davali Oliju veliki optimizam pred revanš u Pireju.

Međutim, kaznena ekspedicija Makabija je već u petom minutu stigla do vođstva preko momka iz Surinama Tjarona Čerija, koji je doneo prednost gostima u ovom meču.

Zvezdi lakši put do Lige šampiona

Uspeli su domaći da stignu do izjednačenja u 25. minutu preko Buhakalisa, ali je njegov pogodak poništen na razočaranje pristalica pirejskih crveno-belih, zbog igranja rukom.

I onda rapsodija gostiju u nastavku, koji su u razdoblju od četiri minuta, postigli dva pogotka i praktično rešili sve dileme sa ubedljivih 0:3.

Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Francdi Pjerot, koji je golovima u 61. i 65. minutu srušio snove Olimpijakosa o plasmanu u narednu fazu. Grogiranog rivala dotukao je Abu Fani u finišu utakmice, smestivši četvrtu loptu iza leđa golmana Vaclika za konačnih 0:4.  Ferencvaroš je sa ubedljivih 4:1 eliminisao Slovan u Bratislavi, iako se slovački prvak iz Budimpešte vratio sa povoljnim rezultatom i pobedom od 2:1.

Sada će, kao i u slučaju ispadanja Malmea doći do pomeranja u žrebu, pa je tako Zvezdi na papiru dodatno olakšan posao.

Radi se o tome da je trijumf Makabija iz Haife, koji je izbacio Olimpijakos, izazvao pomeranje u žrebu. Ispadanjem Atinjana, u grupi nosilaca sada je Viktorija Plzen, što znači da Crvena zvezda neće moći da igra protiv nje u 4. kolu kvalifikacija.

Pred žreb za plej-of nosioci su Crvena zvezda, Dinamo Zagreb (Hrvatska), FK Kopenhagen (Danska) i Viktorija Plzen (Češka). U grupi nenosilaca, potencijalnih rivala Crvenoj zvezdi su neko od pobednika duela Makabi Haifa – Apolon, Karabag – Ferencvaroš, Bodo Glimt – Žalgiris, kao i turski prvak Trabzon.

To nije sve! UEFA ne dozvoljava susrete azerbejdžanskih i jermenskih klubova, zbog sukoba u Nagorno Karabahu i političkih odnosa između Jermenije i Azerbejdžana. Zbog toga Karabag verovatno neće moći na Crvenu zvezdu, pošto u trećem kolu crveno-beli igraju sa Pjunikom.

Ukoliko se to desi, ako UEFA zabrani mogući duel Karabaga i Pjunika, Zezdini potencijalni rivali biće Bodo Glimt (Norveška), Apolon (Kipar) i Trabzon (Turska).  U svakom slučaju, čeka se zvanična odluka UEFA, kada će sve definitivno biti poznato.

 

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPION

 

2.kolo

Sreda

BODO GLIMT - Linfild 8:0 (4:0) - prvi meč 0:1
Vetlesen 7, Bonifejs 21pen, Pelegrino 25, 54pen, Saltnes 29, Espejor 52, 88, Sampsted 73

Fenerbahče - DINAMO KIJEV produžecima 1:2 (0:0, 0:0) - prvi meč 0:0
Salaji 89 - Bujalski 57, Karavaev 114.

Malme - ŽALGIRIS 0:2 (0:1) - prvi meč 0:1
Ojevusi 34, Oliveira 52.

Cirih - KARABAG produžecima 2:2 (2:1, 1:0) - prvi meč 2:3
Medvedev ag 4, Santini 90 - Kadi 56, Ovusu 98.

Slovan Bratislava - FERENCVAROŠ 1:4 (0:2) – prvi meč 2:1
De Marko 70 - Boli 20, Zaharijasen 31, Traore 89, Lajduni 90+5

Olimpijakos - MAKABI HAIFA 0:4 (0:1) – prvi meč 1:1
Čeri 5, Pjerot 61, 65, Abu Fani 85.

Utorak

AEK Larnaka - MIDTJILAND, penalima 3:4 (1:1, 1:1) - prvi meč 1:1
Olatundži 9 - Dalskard 12

VIKTORIJA PLZENJ - HJK Helsinki 5:0 (3:0) - prvi meč 2:1

Pernica 11, Sikora 21, 73, Hejda 31, Kliment 84

ŠERIF - Maribor 1:0 (0:0) - prvi meč 0:0
Jansane 88

Didelanž - PJUNIK 1:4 (1:1) - prvi meč 1:0
Hasan 21 - Žuninjo 24, Juričić 54, 85, Otubandžo 76

Šamrok - LUDOGOREC 2:1 (1:0) - prvi meč 0:3
Grin 21, Emaku 88 - Kauli 90+1

Škupi - DINAMO ZAGREB 0:1 (0:0) - prvi meč 2:2
Ademi 47


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija