• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

10:27

DRVLJE I KAMENJE PO PARI SEN ŽERMENU... Poketino BESAN zbog OTKAZA!

REUTERS/Stephane Mahe

Fudbal

DRVLJE I KAMENJE PO PARI SEN ŽERMENU... Poketino BESAN zbog OTKAZA!

Podeli vest

Bivši trener Pari Sen Žermena Maurisio Poketino osvrnuo se na situaciju u francuskom velikanu nakon što je otpušten na Parku Prinčeva

Maurisio Poketino je već nekoliko nedelja "bivši" u Pari Sen Žermenu, ali Argentinac se teško miri sa odlukom Svetaca da ga nakon jedne sezone otpuste. Nekadašnji trener Totenhema nije bio zadovoljan statusom koji je imao na Parku Prinčeva, a zbog neuspeha u Ligi šampiona nedavno je otpušten. 

Poznato je da u Pari Sen Žermenu ne maštaju o titulama Lige 1, već je glavna opsesija bogatih vlasnika trofej Lige šampiona. Poketino posle jedne sezone to nije uspeo da im donese, a Argentinac je potom uporedio načine rada u Parizu i Mančester sitiju. 

– Postoje klubovi kao što su Liverpul ili Mančester siti, koji imaju dugoročne projekte i daju šansu ljudima da ih ostvare. Uvek ću praviti takva poređenja. Mi u PSŽ-u smo osvojili titulu prvaka Francuske sa 15 bodova više od drugog, ali kada smo ispali od Real Madrida znali smo da će biti problema. Siti je isto izgubio od Reala, primio je tri gola u pet minuta, a sledeće nedelje je – kupio Holanda. Dao je priliku svom treneru za novi pokušaj, da nađe rešenja i osvoji prvenstvo Engleske, kao što smo mi uzeli trofej u Francuskoj – rekao je Poketino.

Foto: Tanjug/AP

Argentinac ističe da je pritisak u Pari Sen Žermenu daleko veći od onog sa kojim se susreo na klupi Totenhema i Sautemptona, te da na Parku Prinčeva očekuju trofej Lige šampiona "sa vrata". 

– Projekti su različiti. Dok u Sitiju sedam godina veruju istom treneru, u PSŽ-u očekuju da čim dođeš, s vrata osvojiš pehar. I to onaj Lige šampiona, ne domaćeg prvenstva. Drugačije je i ja sam to prihvatio. Ovo što sada govorim nije kritika. Kada smo došli u Pariz, znali smo da moramo da probamo da osvojimo Ligu šampiona ako želimo da nastavimo da radimo na našem projektu - podvukao je Poketino. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija