• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

20:54

PRŠTALO U TIRASPOLJU! Svirana su DVA PENALA u meču potencijalnih rivala Zvezde (VIDEO)

Printscreen You Tube

Fudbal

PRŠTALO U TIRASPOLJU! Svirana su DVA PENALA u meču potencijalnih rivala Zvezde (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Pjunika u sredu (20.45), ali ukoliko ispadnu od prvaka Jermenije u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, sastaće se u plej-ofu Liffe Evrope sa poraženim iz duela Šerif Tiraspolj - Viktorija Plzenj

Zato je prvi meč moldavskog i češkog prvaka u 3. kolu kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje, bio zanimljiv i pristalicama crveno-belih, a Česi su slavili u Tiraspolju rezultatom 2:1 (1:1).

Domaćin je krenuo silovito i već posle 180 sekundi šansu za Šerif promašio je Luškja. Revanširao mu se Pavel Buha u osmom minutu, čiji je projektil krajnim naporom odbranio golman Abalora.

U samo nekoliko trenutaka, čuvar mreže domaćih se dva puta istakao, jer je nedugo zatim ukrotio i pokušaj Ludeka Pernice.

Šerif je do vođstva došao u finišu prvog poluvremena, kada je Jan Sikora neoprezno igrao rukom u kaznenom prostoru, dozvolivši Rašidu Akanbiju da u 36. minutu sa "bele tačke" pošalje golmana u jednu, a loptu u drugu stranu, za vođstvo prvaka Moldavije - 1:0.

Ipak, odbrana tima iz Tiraspolja skrivila je penal 180 sekundi kasnije. Nedozvoljeno je u šesnaestercu oboren Milan Havel, pa je Holanđanin Dani Mekeli nakon dojave iz VAR sobe pokazao na penal, koji je u gol pretvorio Tomas Čori - 1:1.

Početak drugog poluvremena pripao je Šerifu, međutim, Moldavci u 51. minutu nisu imali sreće, kada je "bombu" Pernambuka iz "slobodnjaka" zaustavila prečka.

Kazna za promašaj stigla je domaćina četiri minuta kasnije, pošto je Buha ispratio odbitak na petercu i preciznim šutem glavom smestio loptu iza Abalorinih leđa.

Šampion Češke je do kraja meča uspeo da sačuva vođstvo i sa kapitalnom prednošču čeka revanš, koji je na programu kroz sedam dana.

Ukoliko, Crvena zvezda ne opravda ulogu apsolutnog favorita u dvomeču sa Pjunikom, za sada je bliža gostovanju u Tiraspolju.

Bila bi to prilika za revanš Šerifu, koji je upravo Stankovićev tim prošle godine eliminisao iz treće runde kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje, a kasnije i zagrebački Dinamo...

LIGA ŠAMPIONA - KVALIFIKACIJE ZA 3. KOLO

Utorak:

Šerif Tiraspolj (Moldavija) - Viktorija Plzenj (Češka) 1:2 (1:1)

/Akanbi p35 - Čori p 41, Buha 55/

Ludogorec (Bugarska) - Dinamo Zagreb (Hrvatska) (u toku)

Monako (Francuska) - PSV Ajndhoven (Holandija) (u toku)

Sent Žiloaz (Belgija) - Glazgov Rendžers (Škotska) (u toku)

Benfika (Portugal) - Midtjiland (Danska) (21)

Sreda:

Bodo Glimt (Norveška) - Žalgiris (Litvanija) (18)

Karabag (Azerbejdžan) - Ferencvaroš (Mađarska) (18)

Makabi Haifa (Izrael) - Apolon Limasol (Kipar) (19)

Dinamo Kijev (Ukrajina) - Šturm Grac (Austrija) (20)

Crvena zvezda - Pjunik (20.45)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija