• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2022

19:44

TRENER TVENTEA EVOCIRAO USPOMENE! Prisetio se duela sa Partizanom! Pomenuo Đokovića, Tadića i NOĆNE MORE!

Reuters

Fudbal

TRENER TVENTEA EVOCIRAO USPOMENE! Prisetio se duela sa Partizanom! Pomenuo Đokovića, Tadića i NOĆNE MORE!

Podeli vest

Fudbaleri Čukaričkog dočekuju holandski klub u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija na stadionu Partizana u Humskoj (20)

Nije bilo svejedno treneru Tventea Ronu Jansu kada je sa svojim izabranicima zakoračio na teren u Humskoj.

Navirala su očajna sećanja iskusnom stručnjaku na 2006. godinu, kada je na istom stadionu doživeo jedan od najtežih poraza u karijeri sa Groningenom, od, po mnogima, nikad slabije ekipe Partizana.

Iako je Jans tada u špicu imao jednog od najboljih napadača današnjice Luisa Suareza, nije uspeo da se zeleno-belima premosti prepreku zvanu Partizan.

- Imam noćne more od te utakmice. Izgubili smo ovde sa 4:2, potom u revanšu pobedili sa 1:0, pa je Partizan prošao dalje. Ljubitelji fudbala se sigurno sećaju da je za nas tada igrao i Luis Suarez, postigao je i gol na tom prvom meču u kojem smo poraženi. I dalje mislim da smo imali bolji tim od Partizana tada, da smo bili čak i bolji u oba meča, ali isto tako i prenervozni u prvom poluvremenu prvog susreta - prisetio se Ron Jans.

Veruje Holanđanin da će popraviti raspoloženje posle dvomeča sa Čukaričkim. Bivši šampion Holandije je izraziti favorit, ali iskusni stručnjak se uvek pribojava da se ne ponovi istorija.

Foto: Reuters

Ron Jans izuzetno ceni Dušana Tadića

- Imali smo vrlo dobre rezultate u predsezoni, ali moramo da budemo izuzetno oprezni u utakmici protiv Čukaričkog. Biće nam to prvi zvanični meč u ovoj sezoni, za razliku od protivnika. Videli smo da imaju vrlo dobar start sezone, da su bili prilično ubedljivi protiv tima iz Luksemburga. Imamo i mi mladih igrača koji nikad nisu igrali u mečevima kao što će biti ovaj u kvalifikacijama za Ligu konferencije, biće im to čudno. Opet, očekujemo veliku podršku navijača i u Beogradu, možda da budu i glasniji od domaće publike.

Šef struke Tventea zadovoljan je što će se revanš igrati u Enšedeu, pa bi iz Humske voleo da ode i neporažen.

- Uvek je dobro pobediti. U nekim prošlim vremenima, kad je važilo pravilo gola u gostima, na strani je pametnije “čuvati nulu”. Sada je drugačije, a iskreno možda bi i nerešen ishod bio dobar pred revanš, ipak je najbitniji plasman u narednu rundu.

Nije propustio strateg holandskog tima da pomene i tandem srpskih velikana u svetu sporta.

- Srbija je fudbalska zemlja. Dobro, sigurno i teniska, pre svega zbog Novaka Đokovića... Svi Srbiju i srpski fudbal sada u Holandiji gledaju preko Dušana Tadića. On jednostavno uvek želi loptu, uvek ima motiv da pobedi. Vrlo je ponosan, kad ga kritikujete, nemojte to nikad da radite u grupi, već mu to kažite lično. Tadić je veliki igrač, kapiten Ajaksa, primer za sve, maksimalnim zalaganjem na svakom treningu, u teretani, van terena... Izuzetan profesionalac. Pored toga igrao je za Tvente, što je za nas bitna činjenica. Ali, bilo je još dobrih srpskih igrača, Mitar Mrkela, Špira Grujić, Goran Lovre - istakao je Ron Jans. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija