• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2022

19:00

JOŠ JE ZELENA ČUKA ZA EVROPU! Tvente PROTUTNJAO Humskom, Kovač spasio ČAST Brđana! (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

JOŠ JE ZELENA ČUKA ZA EVROPU! Tvente PROTUTNJAO Humskom, Kovač spasio ČAST Brđana! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Čukaričkog izgubili su od holandskog Tventea u prvom meču 3. Kola kvalifikacija za Ligu konferencija na stadionu Partizana rezultatom 1:3 (0:3)

Brđani su bojažljivo ušli u meč, koji je odigran na stadonu Partizana, što je iskusniji sastav holandskog tima umeo da iskoristi i već na startu ozbiljno zapreti.

Samo 33 sekunde bile su dovoljne ekipi iz Enšedea da stvori „zicer“, koji u gol nije uspeo da pretvori Von Volfsvinkel, čiji je udarac sjajnom intervencijom zaustavio Novak Mićović.

Ni to nije bilo dovoljno izabranicima Dušana Kerkeza da se trgnu iz sna, pa je uspavane igrače Čukaričkog surovo razbudio Dani Rots u osmom minutu, kada je načeo mrežu domaćina – 0:1.

Nastavili su sa napadima domaći fudbaleri, stvarali šanse, ali u odsudnim trencima nedostajalo im je znanja i iskustva, kako bi vratili neizvesnost u meč.

Promašaji Badamose, makazice Ndiajea, poluprilike Ivanovića, pa ponovo Badamosija, nisu donele rezultatsku promenu.

ČUKARIČKI - TVENTE 1:3 (0:3)

STADION: Partizana u Humskoj.           SUDIJA: Harald Lehner (Austrija).

Strelci: Kovač 59 - Rots 8, Vlap 31, Brenet 41.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović - Stevanović, Drezgić (57. Kovačević), Vujadinović, Roganović - Mijailović, Docić (46. Adžić) - Ivanović (46. Lučić), Kovač, Ndiaje (46. Ovusu) - Badamosi. Klupa: Belić, Rogan, Tošić, Kovačević, Adžić, Puškarić, Spasojević, Lučić, Petković, Miladinović, Ovusu, Lukić.

TVENTE (4-2-1-3): Unerstal - Brenet (46. Černi), Hilgers, Plegeselo, Smal - Zeruki (81. Kjolo), Sadilek - Vlap (75. Stajn) - Rots (64. Colis) , Von Volfsvinkel, Misiđan. Klupa: El Mah, Titon, Proper, Černi, Stejin, Salah-Edine, Colis, Kjolo, Everink, Kleonise, Ugalde, Bruns.

I kada se šanse ne iskoriste, sledi surova kazna. Za samo 10 minuta, Tvente je postigao još dva gola i praktično rešio sve dileme oko prolaska u narednu rundu.

Najpre je Mikel Vlap u 31. minutu, na dodavanje Misiđanija, udvostručio prednost Holanđana, da bi samo deset minuta kasnije Džošua Brenet ponovo naterao Mićovića da vadi loptu iz mreže.

Ponovo je Misiđani bio u ulozi pakera, kao na tacni našao Breneta, kome nije bilo teško da po zemlji pošalje loptu ispod nemoćnog golmana Beograđana.

Imao je prilika Čukarički i u nastavku da postigne pogodak, što nije, najveći krivac je Unerstal, koji je svaku iole ozbiljniju šansu domaćih, nestvarnim intervencijama branio.

Već na startu drugog dela Adžić je mogao da se proslavi, na asistenciju Ovusua, međutim, nemački golman je i ovaj „zicer“ skinuo padom u noge bivšem igraču Crvene zvezde.

Nagrada za upornost Brđanima je stigla u 59. minutu, pošto je Stefan Kovač uspeo konačno da pronađe put do mreže Unerstala. Uneo je živost Ovusu ulaskom na poluvremenu umesto Ndiajea, pa je kod pogotka domaćih maestralno uposlio Kovača, koji je samo pogotkom krunisao sjajnu akciju Kerkezovog tima – 1:3.

To je, ipak, bilo sve od Beograđana u ovom meču. Šamar koi im je opalio Kovač, Holanđani su shvatili ozbiljno, ponovo se „zategli“ i rutinski priveli posao kraju, pa ih u revanšu u Enšedeu čeka overavanje plasmana u plej-of Lige konferencija.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE! Tvente je pobedio Čukarički u Humskoj rezultatom 3:1.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u sudijskoj nadoknadi.

89. minut - Bliži se kraj meča, Holanđani sigurno čuvaju kapitalnu prednost.

86. minut - Roganović će izvesti novi korner za Čukarički. Lopta je išla na prvu stativu, da bi onda Lučić sa distance opalio, a Unerstal sjajno uhvatio njegov projektil.

85. minut - Slobodan udarac imao je Čukarički, ali bez šanse da se ugroze Holanđani.

82. minut - Badamosi je izašao, Mihajlo Spasojević je na terenu.

81. minut - Zeruki je završio meč, u igri je Kjolo kod Tventea.

Foto: Starsportphoto

 

78. minut - Čukarički igra bolje u drugom poluvremenu, evidentna je živost koju je ulaskom uneo Ovusu, ponovo je imao priliku, ali je ovog puta uhvaćen u ofsajdu.

75. minut - Stem Stajn menja Mihela Vlapa u Tventeu.

70. minut - Pokušaj Ovusua unutar šesnaesterca po zemlji, lak posao za Unerstala.

66. minut - Dvostruka promena u Tventeu. Breneta je zamenio Vaclav Černi, dok će umesto Rotsa u nastavku utakmice igrati Hristos Colis.

64. minut - Žuti karton za fudbalera Tventea Gijsa Smala.

59. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Čukarički je uspeo da postigne gol preko Stefana Kovača!!!! Badamosi je nesebično uposlio Adžića, ovaj još bolje zavrnuo loptu ka Kovaču, koji nije propustio šansu da se upiše u večerašnjem meču - 1:3.

57. minut - Nova promena kod Beograđana, na terenu je Bojan Kovačević umesto Uroša Drezgića.

56. minut - Posle šuta Misiđana, odbijenu loptu je zahvatio Vlap, ali nedovoljno dobro za njegov drugi gol na utakmici.

55. minut - Prethodna šansa za Čukarički probudila je igrače Tventea, koji su ponovo preselili težište igre na polovinu domaćina.

50. minut - Sjajna prilika za Čukarički! Ovusu je poslao odličnu loptu u prazan prostor ka Adžiću, šutirao je bivši igrač Zvezde, ali mu je Unerstal padom u noge odbranio udarac. Šteta, šteta, šteta.

47. minut - Badamosi je bio u silovitom podoru, pa je naleteo na Unerstala, dosuđen je faul nad nemačkim golmanom, a fudbaler Čukaričkog je dobio žuti karton zbog neopreznosti.

Foto: Starsportphoto

 

46. minut - Izmene u Čukaričkom, Dušan Kerkez je na teren poslao Luku Adžića umesto Marka Docića, Vladimira Lučića umesto Đorđa Ivanovića, a Ovusua umesto Ndiajea.

Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena, Čukarički - Tvente 0:3!

45. minut - Imao je Čukarički prilika, zaslužili su bar jedan gol Brđani.

44. minut - Velika prilika za Ndiaeja, Kovač mu je poslao pas, vezista Čukaričkog šutirao iskosa, ali je Unerstal još bolje intervenisao! Šteta.

41. minut - GOOOL!!!! Novi gol za Tvente!!!! Džošua Brenet je strelac! Van Volfsvinkel je sjajno poslao pas u prostor Brenetu, koji je sve ispratio i inteligentno šutirao ispod nemoćnog Mićovića - 0:3!

38. minut - Nekontrolisani udarac Miladina Stevanovića otišao je daleko od gola.

34. minut - Nova kolosalna šansa za Tvente! Von Volfsvinkel je pokušao udarcem glavom sa nekoliko metara ispred Mićovića, ali je golman Čukaričkog ovog puta izašao kao pobednik i sprečio da se mreža Brđana zatrese i treći put!

31. minut - GOL!!!! Tvente vodi 2:0 u Humskoj!!!! Mikel Vlap je povećao vođstvo Holanđana, Misiđan je poslao loptu Vlapu, koji je rutinski po zemlji duplirao prednost gostujućeg tima!!!!

26. minut - Mogao je Čukarički da organizuje napad, ali je Ivanović poslao očajan pas i pogrešio pri dodavanju lopte.

24. minut - Misiđan je pokušao da šutira, odbrana Čukaričkog je lako izblokirala njegov udarac.

21. minut - Korner za Tvente izveo je Smal, a u skoku najviši bio Badamosi i izbio loptu iz Mićovićevog šesnaesterca.

18. minut - Nastavlja sa napadima Čukarički, sada je probao preko Kovača koji je imao mnogo boljih rešenja, ali je pogrešio u dodavanju i prilika da se ozbiljnije ugrozi Unerstal je propala.

15. minut - Nova šansa za Badamosija, našao se na petercu, uspeo da prihvati loptu i da šutira, ali jako neprecizno preko gola.

Foto: Starsportphoto

fudbaleri Tventea slave gol protiv Čukaričkog

12. minut - Kakva šansa za Brđane! Unerstal je loše kombinovao sa Hingersom, poklon je prihvatio Badamosi, međutim, slabo je šutirao i promašio novu veliku priliku za Kerkezov tim.

12. minut - Sjajno je makazicama pokušao Ndiaje, zahvatio loptu u padu, ali je otišla daleko od gola.

8. minut - GOOOL! Dan Rots dovodi Tvente u vođstvo!!! Posle kratko izvedenog kornera, Misiđan je odlično centrirao, najviše je skočio Rots i doneo prednost holandskom timu - 0:1. U ovoj situaciji Drezdić je morao bolje da reaguje.

7. minunt - Slobodan udarac za Tvente na nekih 16-17 metara, šutirao je Smal ispod "živog zida" po zemlji, lopta je odskočila, ali je Mićović intervenisao.

5. minut - Badamosi je bio u šesnaestercu gostiju, primio loptu, ali ga je sustigla odbrana Tventea i otklonila opasnost.

4. minut - Prvi korner za Čukarički, izveo ga je Docić oštro na prvu stativu, ali je odbrana Tventea intervenisala. Beograđani su krenuli u nov napad.

1. minut - Već posle 33 sekunde kolosalna prilika za Tvente. Von Volfsvinkel se našao oči u oči sa Mićovićem, dobro šutirao, ali je golman Brđana još bolje intervenisao! Zicer su imali Holanđani!

Utakmica je počela!

19.50 - Meč počinje za deset minuta.

19.41 - I Tvente će imati svoje navijače na ovoj utakmici. Oni su smešteni na severnoj tribini stadiona u Humskoj.

19.11 - Čukarički je u seriji od pet pobeda. Posle poraza na startu Superlige od TSC-a (0:4), u nizu su savladali: Novi Pazar (2:1), Rasing Union (4:1), Napredak (1:0), pa ponovo Rasing (4:0) i na kraju Mladost GAT (2:0).

19.00 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Čukarički - Tvente.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija