• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2022

14:50

TRESE SE OSTRVO... Vlasnici NJUKASLA dali pare za KUPOVINU Čelsija!? Ogroman PROBLEM u Premijer ligi!

reuters

Fudbal

TRESE SE OSTRVO... Vlasnici NJUKASLA dali pare za KUPOVINU Čelsija!? Ogroman PROBLEM u Premijer ligi!

Podeli vest

Veliki skandal potresa Premijer ligu nakon otrkića da vlasnici Njukasla imaju ogromna sredstva u firmama Toda Bolija koji je nedavno kupio Čelsi

Korenite promene u vlasničkoj strukturi Čelsija dogodile su se ovog leta. Američki biznismen Tod Boli otkuio je za pet milijardi evra londonski klub od Romana Abramovića koji je proteran iz Velike Britanije nakon početka sukoba Rusije i Ukrajine. Ipak, čitav posao mogao bi da izazove ogroman skandal u svetu fudbala nakon saznanja ostrvih medija. 

Kako prenosi "Dejli Mejl" arapski vlasnici Njukasla ulagali su ogroman kapital u investicioni fond koji je u vlasništu Toda Bolija. Sve to je pokrenulo pitanje o sukobu interesa, ali se američki biznismen brzo oglasio i demantovao sve navode. Ipak, isti izbor dodaje da arapski "PIF" ima imovinu od nekoliko milijardi evra, a kojom upravlja "Claerlake Capital" iza kog stoji Tod Boli. 

 

Foto: reuters

Sve to podstiče i činjenica da je od samog starta transakcija sve bilo daleko "ispod radara". Britanci su Boliju zamerali na manju transparentnosti, a konkretni detalji kupovine Čelsija nisu poznati. Izvesno je da je Amerikanac otkupio 60 odsto prava, dok ostatak pripada Marku Valteru i Hansjergu Vasu. 

"Dejli Mejl" dodaje da pomenuta firma vodi račina o imovini u vrednosti preko 70 milijardi evra, na ime više investitora, a da je jedan od jačih upravo "PIF" koji je nedavno kupio Njukasl. Arapski fond je prošle godine od Majka Ešlija kupio Svrake za 400.000.000 evra!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija