• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2022

22:07

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Borac kažnjen zbog transparenta posvećenom SRPSKOM STRADANJU U OLUJI!

printscreen

Fudbal

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Borac kažnjen zbog transparenta posvećenom SRPSKOM STRADANJU U OLUJI!

Podeli vest

Navijači Borca iz Banjaluke su prošlonedeljnu godišnjicu zločinačke ustaške operacije Oluja obeležili isticanjem transparenta na kome su napisali "Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja", kao i više manjih na kojima su prikazali brojeve proteranih i ubijenih ljudi, kao i brojke srušenih i spaljejnih, kuća, spomenika i pravoslavnih hramova.

To podsećanje na ovaj ratni zločin bez kazne nekome u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine nije se svidelo.

Klub iz Premijer BiH kažnjen je sa 3000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 180.000 dinara, a sankcije prete i službenim licima na susretu, potpredsednik Disciplinske komisije FS BiH Nermin Kljajić, potvrdio je za portal Klix.ba.

Inače, utakmica se igrala na stadionu Mlakve u Novom Gradu jer je stadion Borca pod rekonstrukcijom.

Mahom na traktorima, poneki i peške, u pratnji roditelja, baka i deka, meštani su sa najosnovnijim stvarima, prevoznim sredstvima koja su imali, krenuli da se iseljavaju, a na putu ka Srbiji i Republici Srpskoj izbegličke kolone su stalno napadali hrvatska artiljerija i vojno vazduhoplovstvo.

Tačno 27 godina kasnije Hrvatska je obeležila "Oluju" kao oslobodilačku operaciju i  kao i svakog 5. avgusta u Kninu proslavila "Dan pobede". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija