• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2022

07:04

TVENTE NIJE BIO TOLIKO BOLJI, ŽELIMO DOGODINE U EVROPU! Matijašević za INFORMER nakon eliminacije u Holandiji!

Fudbal

TVENTE NIJE BIO TOLIKO BOLJI, ŽELIMO DOGODINE U EVROPU! Matijašević za INFORMER nakon eliminacije u Holandiji!

Podeli vest

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević smatra da je njegov tim ostavio bolji utisak u dvomeču tre}eg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv holandskog Tventea nego što to rezultat u zbiru pokazuje

Holanđani su slavili ukupnim rezultatom 7:2, pošto su u četvrtak kod kuće pobedili sa 4:1, a pre toga i u Beogradu sa 3:1. Na momente je delovalo da Čukaričkom malo nedostaje da se nosi s timom iz Eredivizije, dok je bilo i trenutaka kad je Tvente izgledao tehnički i fizički daleko nadmoćnije.

Matijašević je u razgovoru za Informer sumirao utiske posle 180 minuta sa "crvenima".

- Presudno je bilo iskustvo i brzina razmišljanja u fudbalu. Nema Tvente brže igrače, ali brzo razmišljaju tokom igre, brzo reaguju, dobro se postavljaju... Prvu utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu i kao da je tu zapravo sve rečeno. Mi smo u Enšedeu odlično počeli, diktirali ritam prvih 15 minuta i poveli, ali onda smo napravili bespotreban faul, pa primili kiks gol. I onda srpska posla - sve se raspadne. Nije Tvente toliko kvalitetniji od nas za ukupnih 7:2, ali tako je kako je - kaže Matijašević.

Prošle sezone Čukarički je zaustavljen takođe u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a tad je protivnik bio švedski Hamarbi. Posle odličnih 3:1 u Beogradu, srpski tim je tad doživeo debakl u revanšu - 5:1. Ove godine "Brđani" su morali da pruže ruku Tventeu.

- I ja sam danas razmišljao o tome šta je potrebno da bismo napravili korak dalje. Prošle godine smo pobedili Hamarbi 3:1 u prvom meču, ali onda nas je zadesio peh i ostali smo bez četiri igrača za revanš. Sad imamo veći fond igrača, ali smo podbacili u prvoj utakmici. Čini mi se da psihološki loše reagujemo na jače rivale, iako nema razloga da bude tako. Izašli smo pred više od 20.000 navijača, krenuli hrabro, dali gol, ali smo brzo pali. Posle 60. minuta kao da smo digli ruke, trener je dao šansu i klincima da osete atmosferu. Fali nam i malo sreće u žrebu, čak i da smo prošli Tvente, išli bismo na Fiorentinu. Ali ne mogu da se otmem utisku da bi sve bilo drugaćije da smo u Beogradu napravili bolji rezultat - objašnjava Matijašević.

Očigledno je da Čukaričkom nedostaje kontunitet izlazaka u Evropu kako bi porastao i pobedio "dečije bolesti", ali potrebno je i da tim ostane što duže na okupu.

- To je jedino rešenje, da isti tim odigra dve ili tri sezone zajedno, ali moram da podsetim da Čukarički nema nijednog sponzora. Osim Efbeta i prijatelja kluba. Mislite li da bismo u Enšedu igrali sa klincima 2003. i 2004. godišta kad bismo samo jurili rezultat? Mi moramo da igramo s klincima, jer živimo od prodaje igrača. Sad je stavljena tačka na Evropu i okrećemo se domaćem prvenstvu, što je naš primarni cilj.

Foto: Starsportphoto

Poraz u Ligi konferencija ne bi trebalo preteško da padne igrčima Čukaričkog.

- Malo će biti poljuljani, ali nema šta da padnu. Kad nismo pali posle prve utakmice sa Tventeom, nema razloga ni sad. Bilo je momenata kad smo bili bolji od Tventea, ali nema potrebe da sad padamo i da dugo žalimo za nečim. Nama je cilj da opet izborimo Evropu. Evo i Partizan je ispao iz Lige Evrope, Radnčiki Niš još ranije iz Lige konferencija. Meni je žao zbog svega toga, ali to je sad naša realnost. Nadam se da će sledeća sezona biti bolja za sve naše klubove.

Želja svih u Čukaričkom je da na tabeli Superlige Srbije razdvoje Zvezdu i Partizan. Pogotovo u tekućoj sezoni u kojoj druga pozicija na tabeli donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Na današnji dan deluje da to neće biti teško i da je pitanje ima li Partizan snage i za treće mesto.

- Partizan je veliki klub i ima dobar tim, ne verujem da će dugo biti u krizi. Prilično su promenili sastav i nisu se svi još uklopili. Neću da pričam o budžetima, ali ne možemo mi da pretimo ni Partizanu ni Zvezdi. Iako, ovaj naš tim je najbolji u poslednjh 10 godina. Neću nikog da uvredim, osvojili smo mi i Kup i imali odlične rezultate, odlične igrače, ali ovaj tim je najbolji. Bavićemo se sobom, nećemo da razmišljamo o Zvezdi i Partizanu, već samo kako da se skupimo i budemo što bolji.

Bolji od prošle sezone kad su bili treći, jeste da skoče na drugo mesto.

- Nije cilj ni drugo mesto, ni treće, ni peto... Cilj je da igramo lep fudbal i lansiramo mlade igrače. Osim Zvezde i Partizana imate Vojvodinu, TSC, pa Spartak, Niš će se vratiti... Imate teške utakmice u Surdulici, Lučanima... Sa svima njima će biti teško. Čuka mora da ide na pobedu u svakoj utakmici, takav tim smo napravili i to je ono čemu težimo. Nadam se da ćemo u Evropu i naredne sezone, a sa kojeg mesta to nije najvažnije. Svi su nas otpisali posle prvog kola i poraza od TSC-a, a mi smo onda vezali četiri pobede. Pročitao sam takođe tezu: "Čukarički nema navijače, nema teren, a igra Evropu". Odgovorio bih: "Čukarički duguje 0 dinara za poprez, 0 plata dugujemo igračima i nemamo nijednog sponzora". I zato se ne bavimo drugima. Želimo Zvezdi plasman u Ligu šampiona, Partizanu u Ligu konferencija, ali mi gledamo sebe.

Čukarički odbio ponude za Kovača i Mijailovića

"Brđani" već sad imaju veoma respektabilan sastav za domaće prilike, ali do kraja prelaznog roka ima dovoljno vreme da se dogode transferi u oba smera.

- Postoji mogućnost za još transfera. Znaćemo sve u dva, tri dana. Možda će doći još jedan ili dva igrača u odbrani. Ne zbog ovog meča sa Tventeom, nije nas taj poraza naterao da razmišljamo o novim igračima, već sam ranije najavio da ću probati da dovedem još jednog ili dvojicu u odbrani. Što se odlazaka tiče, neće biti nekih jakih transfera, nismo radili na tome. Imali smo ponude za Kovača i Mijailovića, ali sve smo odbili sa željom da napravimo nešto veće u Evropi. Kažu za nas da ne ulažemo u tim? Pa eto, ulažemo tako što smo zadržali njih dvojicu.

Foto: Starsportphoto

 

Luka Adžić je postigao gol protiv Tventea u Enšedeu i odigrao veoma dobro prvo poluvreme. Nekadašnji izdanak Zvezdine škole samo je poslednji u nizu igrača koji su se vratili iz inostranstva i uspešno u Čukaričkom rehabilitovali karijeru.

- Nema tu nikakve tajne. Radimo na porodičan način, dogovoramo se, svako radi svoj posao u svom domenu. Isplaćujemo plate na vreme, nagrađujemo na vreme, kaznimo na vreme, mada do sad nije bilo nekih kazni. I radimo tako da ne obraćamo pažnju na reakcije i komentare, bilo kad ispadnemo od Tventea ili kad smenimo trenera. Bavimo se sobom, štitimo klub od svih uticaja sa strne, igrači su mirni kod nas, znaju šta će da dobiju i kad. Zadovoljan igrač je dobar igrač, psihološki im je lakše. Mislim da se kod nas najbolje osećaju - naglašava Matijašević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija