• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2022

22:49

"MURINJOVSKA" POBEDA VUČICE! Romin MINIMALAC na startu sezone!

Tanjug/AP

Fudbal

"MURINJOVSKA" POBEDA VUČICE! Romin MINIMALAC na startu sezone!

Podeli vest

Fudbaleri Rome savladali su Salernitanu sa 0:1 (0:1) u prvom kolu Serije A

Nikada se Žoze Murinjo neće promeniti, a to je potvrdila i današnja utakmica Rome sa Salernitanom. Vučica je igrala taman toliko da upiše pobedu na startu Serije A, Portugalac se nije opterećivao previše lepom igrom, tri boda su upisana i velikan iz Rima može da nastavi dalje - 0:1 (0:0). 

Od novajlija mesto u startnoj postavi dobio je samo Paolo Dibala. Argentinac je dočekan u Rimu kao novi imperator, mogao je dogla na svom zvaničnom debiju, ali ni on, a ni Nikolo Zaniolo nisu iskoristili sjajne šasne na startu utakmice. 

Foto: Tanjug/AP

Roma je do prednosti stigla preko Brajana Kristantea u 33. minutu, a nakon toga nikoga više na klupi gostiju nije zanimala lepršava igra. Uprkos činjenici da Žoze Murinjo ima prave "ale" u napadu, minimalna pobeda bila je dovoljna portugalskom stručnjaku na startu nove sezone. 

Sa druge strane, Salernitana je na sve načine pokušavala da dođe do gola rivala. Šansu je u nastavku dobio i veteran Frank Riberi, ali ni to nije mnogo promenilo dešavanja na terenu. Žoze Murinjo je ukazao priliku Nemanji Matiću koji je zaigrao od 68. minuta umesto Tamija Abrahama, a šansu za debi dobio je i Đini Vajnaldum. 

U istom terminu, Specija je sa 1:0 savladala Empoli na svom terenu! 

SERIJA A - 1. KOLO:

Subota:
Milan – Udinese 4:2 (2:2)
Ernandes 11p, Rebić 15 68, Dijas 46 – Bekao 2, Masina 45+3

Sampdorija – Atalanta 0:2 (0:1)
Toloi 26, Lukman 90+5

Leče – Inter 1:2 (0:1)
Cesaj 48 – Lukaku 2, Damfris 90+5

Monca – Torino 2:2 (0:1)
Dani Mota 90+4 – Mirančuk 43, Sanabrija 66

Nedelja:
Fiorentina – Kremoneze 3:2 (2:1)
Bonaventura 16, Jović 34, Mandragora 90+5 – Okereke 19, Biančeti 68

Lacio – Bolonja 2:1 (0:1)
De Silvestri 68ag, Imobile 79 – Arnautović 38p

Salernitana – Roma 0:1 (0:1)
Kristante 33

Specija – Empoli 1:0 (1:0)
Nzola 38

Ponedeljak:
18.30 Verona – Napoli
20.45 Juventus – Sasuolo

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija