• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S. Stošić

18.08.2022

07:00

SRBIN POMAŽE PARTIZANU! Hamrun NIJE za POTCENJIVANJE! Evo od koga PRETI najveća OPASNOST!

Privatna arhiva

Fudbal

SRBIN POMAŽE PARTIZANU! Hamrun NIJE za POTCENJIVANJE! Evo od koga PRETI najveća OPASNOST!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana posle neuspele misije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, okreću se učešću u plej-ofu Lige konferencija, pa će od 21 čas ugostiti malteški Hamrun

Mnogo turbulencija doživeo je klub iz Humske prethodnih meseci. Od debelog zaostatka za večitim rivalom u Superligi Srbije, do fijaska na evropskoj sceni i šokantnog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope od kiparskog AEK-a iz Larnake.

Između toga pljuštale su ostavke, prvi je sidro digao sportski direktor Ivica Iliev posle sukoba sa trenerom Ilijom Stolicom, da bi ceh lošim rezultata i eliminaciji od Kiprana platio i nekadašnji selektor Orlića, koga je na klupi nasledio Gordan Petrić.

Proslavljeni as debitovao je pobedom na jedvite jade protiv Mladosti u Novom Sadu, ali igra crno-belih ni izbliza ne uliva poverenje pred nastavak misije na evropskoj sceni.

Sa druge strane, Hamrun spada među najveća iznenađenja dosadašnjeg toka Lige konferencija. Maltežani su na putu do plej-ofa eliminisali Alaškert iz Jermenije, zatim mostarski Velež, da bi najveći podvig napravili u prethodnoj rundi kada su izbacili bugarski Levski.

HAMRUN DOLAZI PO ISTORIJU

Srbin Nikola Vukanac, dugogodišnji fudbaler Birkirkare, najtrofejnijeg kluba na Malti, odlično je upoznat sa dešavanjima na ovom ostrvu, a među prvima je stigao da pozdravi nekadašnje saigrače koji sada nastupaju za Hamrun.

- Saigrači su mi bili Montebelo, Kamenzuli, Gulimar, golman Bonelo, Marselino, dok sam imao priliku da radim i sa trenerom Brankom Niševićem. Oni gledaju na ovo kao najveći uspeh njihovog klupskog fudbala. Moja Birkirkara je igrala treće kolo 2006. godine, ali tada nije bilo Lige konferencija, pa je ovo vrhunac za njih. Ne osećaju nikakav pritisak, dolaze rasterećeni, shvataju da su dobili priliku da budu prvi klub koji će igrati grupnu fazu UEFA takmičenja - rekao je Vukanac za "Informer".

Foto: Privatna arhiva

Nikola Vukanac iz igračkih dana

Maltežani su do tančina skenirali Parni valjak:

- Znaju da Partizan ima kvalitetnije pojedince, bez obzira što im je situacija unutar kluba takva kakva je, znaju za istoriju crno-belih, sve rezultate koje su postizali. Prepuštaju im ulogu favorita. Oni su omogućili da u njihovoj ligi sada igra sedam stranaca i još petorica da budu na klupi. Svaka ekipa ima 10-12 solidnih stranaca, koji su dobro plaćeni i mogu da se porede sa nekim našim klubovima iz Superlige, od sredine tabele. Zato ne čudi što su došli do plej-ofa, što im se vratilo za sva prethodna ulaganja.

U Hamrunu se, ipak, ne zanose previše:

- Svesni su da su u podređenom položaju, da nisu favoriti protiv kluba koji ima tradiciju i mnogo više iskustva u Evropi, ali sigurno se neće predati i daće sve od sebe da prirede novo iznenađenje. Pred njima je veliki imperativ da postanu prvi malteški klub koji je izborio plasman u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja. Rasterećeno dolaze i pokušaće sve da ostvare dobar rezultat, a ako ne ostvare, nastaviće sa ulaganjima i jačanjem ekipe. Siguran sam da je Hamrunu, Gziri, Hibernijansu i ostalim malteškim ekipama glavni cilj ulazak u grupu bilo kog evropskog takmičenja. Sa povećanjem broja stranaca povećava se i kvalitet, to će rezultirati da jedan tim sa Malte u skorije vreme postane član grupne faze Lige Evrope ili Lige konferencija - napominje naš sagovornik.

OPASNOST OD STRANACA I KONTRI

Bivši defanzivac, koji je odavno uplovio u trenerske vode i završio B licencu, naglašava odakle Petrićevom timu preti najveća opasnost:

- Moraju da obrate pažnju na strance, uglavnom su oni ti koji su nosioci igre. Hamrun je napravio ekipu kojoa je spoj mladosti i iskustva. Imaju reprezentativce Malte i fudbalere koji su sticali iskustvo igrajući po Evropi, po punim stadionima. Bez obzira na to što se ovde poništava njihova reprezentacija i klupski fudbal, oni mnogo ulažu, plaćaju strance, koji će moći da podignu kroz nekoliko godina kvalitet fudbala, tako da bude na sasvim solidnom nivou. Najveći kvalitet osim reprezentativaca, sigurno im donose stranci. Veoma su brzi, što može da predstavlja problem za Partizan. Iz kontranapada ili na izgubljene lopte jako brzo reaguju, odlični su u ofanzivnoj tranziciji, tu će tražiti svoju šansu.

Foto: Privatna arhiva

Vukanac u dresu Birkirkare

I pored toga, Vukanac smatra da klub iz Humske neće prirediti novo neprijatno iznenađenje Grobairma?

- Partizan je favorit bez obzira na situaciju, ali teško da mogu da osvoje titulu u Superligi. Zaostatak je ogroman i teško će ga nadoknaditi, čisto sumnjam, tako da crno-beli mogu da spasu sezonu samo kroz Ligu Konferencije.

Osvrnuo se nekadašnji igrač Zemuna i na eliminaciju Nišlija od Gzire:

- Što se tiče Radničkog i Gzire, za njih je to bio veliki uspeh, vidim da je kod nas bio veliki šok, ali obzirom da sam upoznat sa situacijom, za mene nije iznenađenje. Pojedini superligaški klubovi imaju slabije uslove od prvih 4-5 ekipa na Malti, zaštićeni su profesionalnim ugovorima, sve je više naših igrača iz Superlige koji završavaju u ovoj ostrvskoj državi.

NIŠEVIĆ SVE ZNA O PARTIZANU

Kao najvećeg aduta Hamruna, Vukanac navodi trenera Branka Niševića koji je upoznat sa celom situacijom u Superligi.

- Kako u Partizanu, tako i u našem fudbalu, Nišević zna koje su mane i vrline crno-belih. Ima dosta iskustva, završio je PRO licencu, dosta dugo radi tamo, upoznat je sa igračkim kadrom našeg vicešampiona. Znaju sve o njima, nije slučajno što su izbacili Velež, Levski i Alaškert, tako da je sve to posledica planskog rada uprave i trenera. Ide se u tom smeru da izbore grupnu fazu Lige konferencija - dodao je Nikola Vukanac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija